Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuwsbrief mei
18 mei 2017
Ontmoet Jasmin B. Frelih, Paul Moyaert en Margot Vanderstraeten

Beste lezer

Na de Confituur Boekhandelsprijs won Jeroen Olyslaegers zondag ook beide Fintro Literatuurprijzen: zowel de vakjury als de lezersjury bekroonden zijn roman WIL tot het beste Nederlandstalige literaire werk van het voorbije jaar. Een terechte keuze, vindt onze ex-collega en jurylid Edith. Waarom leest u verderop in deze nieuwsbrief.
Voor alle aandacht doorgaat naar de nieuwste titels, brengt Katrien graag nog even Oksana onder uw aandacht. "Poëtisch en lyrisch waar het kan, nuchter en suggestief waar het kwaad eenvoudigweg te groot is," zoals de jury het mooi omschreef.

Intussen liet Fintro weten "onvoldoende overtuigd te zijn van de return van de sponsoring die ze nu inbrengen" en zoekt Boek.be nieuwe manieren om de literatuur onder de aandacht te brengen. "Wat Fintro (een onderdeel van de BNP Paribas Groep) precies hoopte te bereiken, was nooit helemaal duidelijk. Dat de lezers van Malva van Hagar Peeters (winnares in 2016) in drommen naar de kantoren van Fintro zouden afzakken om een rekening te openen? Hebben ze na de bekroning van Jeroen Olyslaegers’ Wil misschien een speciale beleggingsportefeuille voor ‘tweezakken’ in het leven geroepen, die zowel in aandelen van FN Herstal doet als in Vluchtelingenwerk Vlaanderen investeert?" stelt Marc Reugebrink in een pittige en lezenswaardige opinie in De Standaard. 

Vrijwilliger Robrecht las Ware winst. Van TINA ('There Is No Alternative') naar TAPAS (‘There Are Plenty of AlternativeS’)? Voor wie een degelijke denkoefening wil over hoe ‘het alternatief’ er concreet kan uitzien, is dit verplichte literatuur! Ook de eigendomskwestie krijgt aandacht en wordt op scherp gezet.

Op zaterdag 20 mei ontvangen we een internationale prijswinnaar: de Sloveense schrijver Jasmin B. Frelih. Hij won met zijn roman Na/pol (In/tweeën) immers de European Union Prize for Literature. Om 11 uur gaat Sven Peeters (Pen-Vlaanderen) in gesprek met deze opvallende nieuwe stem in de hedendaagse Europese literatuur.

Er is nog mooi nieuws over literaire activiteiten in Antwerpen: wij mogen gratis tickets weggeven. Op 1 juni is Hilary Mantel te gast in het Vleeshuis, we hebben drie duoctickets uit te delen. Voor Waar is de tijd? Hier is de tijd, een eerbetoon aan Herman de Coninck, op 22 mei in de Arenbergschouwburg hebben we vijf duotickets.

En zit u al met de zomer in uw hoofd? Niet toevallig loopt er in de winkel net nu een actie met tal van Colibri-uitgaven: literaire toppers in handzaam meeneemformaat aan een actieprijs van 5 euro per stuk. Wij selecteerden alvast vijf aanraders uit het aanbod.

En natuurlijk stellen we u hieronder ook graag enkele pas verschenen titels voor.

Tot binnenkort!

Hanne, Iris, Karel, Katrien en Marc
De Groene Waterman

 

 
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring