Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuwsbrief september
31 augustus 2017
En hop, we vliegen er weer in: nieuwe titels, nieuwe activiteiten enz.

Beste lezer

Na een zomer vol mooie boeken is het uitkijken naar de nieuwe oogst.
De eerste interessante titels en recensies sijpelen binnen: The good immigrant (literaire stemmen over ras en migratie)Met dank aan de overkant (een poltieke geschiedenis van België door Vincent Scheltiens)De kuur (voor iedereen die ook deze zomer niet aan De Toverberg van Thomas Mann begon) en The corruption of capitalism (nieuw boek van econoom Guy Standing in pocket) en Het verlangen te zijn als alle anderen trokken alvast onze aandacht.

"Bij de Premio Strega, de meest prestigieuze Italiaanse literatuurprijs, heb je twee lijnen: die van Paolo Giordani en Niccolò Ammaniti én die van Primo Levi, Italo Calvino en Umberto Eco. Francesco Piccolo, winnaar van 2014, behoort met Het verlangen te zijn als alle anderen beslist tot de tweede lijn", is bij uitgeverij Wereldbibliotheek te horen.
Met aanstekelijke ironie en in een sprankelende stijl vertelt Piccolo in deze diepzinnige roman over collectiviteit en individualisme. Dit is puur leesgenot op hoog niveau, en uiterst actueel bovendien.

Er is meer Italiaans nieuws. Op 12 oktober stelt de Italiaanse auteur Francesco Pecoraro, bekroond met de Viareggio-prijs en in 2014 op de shortlist van de Premio Strega, Het leven in tijden van vrede bij ons voor. Leest u graag en wilt u uw Italiaans wat oefenen? Neem dan zeker eens contact op met  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. die regelmatig bij ons bijeenkomt.

Ook onze andere leesgroepen gaan in september terug van start. De leesgroep literatuur start met De wereld van gisteren van Stefan Zweig, waarin Zweig zijn individuele lot magnifiek projecteert op het lot van een hele generatie. Terwijl Zweig vertwijfeld op zoek gaat naar een nieuw Europa van pacifistische en humanistische signatuur, raakt Europa in de greep van de nazi's, die Zweigs bij miljoenen zo populair geworden werk in het openbaar lieten verbranden.
Femina Libera begint op 23 september met All about love van de Amerikaanse pionier en activiste Bell Hooks. Elke sessie wordt er ook een essay besproken uit The essential feminist reader, een opmerkelijk diverse reader met bekende en minder bekende feministische stemmen.

Eerste hoogtepunt in ons werkjaar is ManiFiestaManiFiesta is niet alleen een festival met live concerten, fims, comedy en politieke debatten. Met zijn boekenbeurs en boekenforum is het ook de place to be voor elke kritische lezer. Je vindt er Frans- en Nederlandstalige romans, poëzie, kinderboeken, maar ook een uitgebreid aanbod aan boeken over Belgische en internationale politiek. Ook het auteursprogramma groeit met namen als Dirk De Wachter, Els Snick, Jeroen Olyslaegers, Tom Lanoye, Mohamed El Bachiri en vele anderen.

Verder op ons septemberprograma komt u onder meer Maja Wolny en Diane Broeckhoven tegen, maar ook debutanten Vincent Merckx en Mo-columniste Aya Sabi.

Met hartelijke groet
Hanne, Iris, Karel, Katrien, Marc en de vrijwilligers
De Groene Waterman


Foto: Boekenforum ManiFiesta 2014, Kevin Van den Panhuyzen

 

 
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring