Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
22 februari 2018
Tip van Katrien: Het boek Joan

Een echte aanrader. Ik had tot nu toe nog helemaal niet veel sci-fi gelezen en was totaal geen fan van het genre, maar dit boek is met zo'n vaart geschreven en het is bijzonder meeslepend, bij momenten zeer heftig maar soms ook menselijk en heel teder. Mijn eerste sci-fi die ik echt heel graag gelezen heb.

In de nabije toekomst is de aarde veranderd in een slagveld. Degenen die de verwoesting overleefden hebben hun intrek genomen in een mysterieus complex dat boven de aardbol zweeft: CIEL. Een liefdeloze plek, waar mensen veranderd zijn in haar-, pigment- en seksloze wezens. Ze schrijven geen verhalen meer op papier, maar branden ze op hun huid. Op CIEL regeert de charismatische en gewelddadige leider Jean de Men met ijzeren tucht. Een groep rebellen verenigt zich om die dictatuur omver te werpen, gedreven door het heroïsche lied van Joan, een kindstrijder met een ongekende, aardse kracht.
Het boek Joan is een dystopisch meesterwerk. Een meeslepend verhaal over verwoesting en liefde op de meest grimmige plaatsen, over wat het betekent om mens te zijn, over de fluïditeit van seks en gender, en de rol van kunst als een middel om te overleven.

>> Lees hier een stukje uit Het boek Joan

>> Het boek Joan bestellen


 
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring