Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
PDF Print E-mail
Agenda
10 juni 2017
Teleurstellen vergt lef Mazzel Tov klantenweekend
ma 26 juni om 20 u. do 29 juni om 20 u. za 1 en zo 2 juli

In zijn boek Schizofrenie. Een filosofisch essay over waanzin gaat Paul Moyaert (KU Leuven) op zoek naar de kern van een schizofrene problematiek.

Journaliste Martine Cuyt spreekt met Margot Vanderstraeten over haar boek Mazzel tov, een meeslepend verhaal over opgroeiende kinderen in een modern-orthodox joods milieu, gezien door de ogen van een niet-joodse jonge vrouw.

Jaarlijks klantenweekend: een glas en een glimlach de hele dag door, aangepaste openingsuren, zomerse kortingsacties, extra korting voor coöperanten, koopjes aan 50%, activiteiten rond toneelschrijver Dario Fo, dichter Charles Baudelaire, de graphic novel Renga...

... naar volledige agenda

 
Zoeken naar rust in de maand van de filosofie (nieuwsbrief)
4 april 2017
Zoeken naar rust in de maand van de filosofie (nieuwsbrief)
Beste,

Traditiegetrouw staat april in het teken van de maand van de filosofie. Het thema van dit jaar is 
rust. Er is een grote roep naar meer rust in ons leven. Hoe stilstaan, hoe rust vinden in die kolkende drukte? Daarover denken we na verderop in deze nieuwsbrief.
Naast een aantal voordelen en acties hebben we heel wat boekentips. We vroegen ook Eva BrumagneBart StoutenSilvie MoorsAntoon Van den BreambusscheSerge Ornelis en Robrecht Vanderbeeken om na te denken over het thema "rust", en ons hun boekentips door te geven. 

Ook het gewone leven in de winkel loopt door, met heel wat mooie, nieuwe boeken en tal van activiteiten. Zo zet op zaterdag 8 april het Letterenhuis de deuren open voor het Letterenhuisfestival. Ook wij doen mee. Uw gastheer is Jeroen Olyslaegers, auteur van de veelbesproken roman Wil. Met auteur en vertaalster Els Snick praat hij over het literaire klimaat in de crisisjaren van de 20ste eeuw. De brug naar onze eigen (crisis)tijd wordt gemaakt met historicus en journalist Marc Reynebeau
Jeroen selecteerde ook een aantal boekentips over dit thema die u in de winkel kan ontdekken.

Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven. Zo is er op zaterdag 8 april de muzikale vertelling Mowgli van de Wolvenhorde, gebaseerd op het verhaal van Mowgli uit De Jungleboeken van Rudyard Kipling.
Op zaterdag 22 april om 14 u. kunnen kinderen komen filosoferen over de wereld in het algemeen en over de rol die wij daarin spelen in het bijzonder met Ilse Daems. En om 16u. stellen Floor De Backer en Silke Groffy hun debuut Verloren sokken voor.
Op zondag 30 april vindt het slotfeest plaats van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook auteurs Kristien Dieltiens, Tom Schoonooghe, Hans Vanacker en Brigitte Minne zijn erbij.

En tot slot nog dit: wij zijn fan van Bibi Dumon Tak en als zij een nieuw boek heeft willen we u dat meteen laten weten. Zonet verscheen Het Grote Vogelboek waarin Dumon Tak in haar gekende humoristische stijl de oude afbeeldingen uit de Nederlandsche vogelen voorzag van frisse teksten met leuke wetenswaardigheden over gaaien, zwanen en andere vogels. Een echte aanrader. U kan het hier zelf inkijken.

Tot binnenkort
Hanne, Iris, Karel, Katrien, Marc, Nikki en de vrijwilligers
De Groene Waterman

> lees verder

 

 
PDF Print E-mail
April = maand van de filosofie

zaterdag 1 april 2017

maandvandefiloTraditiegetrouw staat de maand april in het teken van de filosofie. Het thema van dit jaar is rust.
Er is een grote roep naar meer rust in ons leven. Hoe stilstaan, hoe rust vinden in die kolkende drukte?

Daarover denken we de hele maand april na met boekentips, acties en activiteiten.
Hier vindt u het hele overzicht. 

 
Uitnodiging: 20 Jaar Trots Op Onze Coöperatieve Van Lezers (nieuwsbrief)
9 maart 2017
Uitnodiging: 20 Jaar Trots Op Onze Coöperatieve Van Lezers (nieuwsbrief)

Beste lezer

Op zaterdag 25 maart 2017 bestaat onze coöperatieve 20 jaar en dat mag gevierd worden! U bent die dag vanaf 16 uur van harte uitgenodigd op onze receptie. Voor wie meer wil weten over onze coöperatieve en werking geven wij om 15 uur graag een woordje uitleg. Graag vooraf inschrijven.

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes. Op 25 maart krijgt u als coöperant uitzonderlijk 20% korting in plaats van de gebruikelijke 10%.

Bij ons staan de komende weken nog twee activiteiten voor kinderen op het programma. Op 18 maart is het Kinderboekendag met kinderboekenschrijfster Winny Ang en illustratrices Fatinha Ramos en Riske Lemmens. En op 8 april brengen Bert Verbeke en Koperkwintet Brassery de muzikale vertelling Mowgli van de Wolvenhorde.

Op 22 maart ontvangen we vertaalster en biografe Anne Folkertsma, zij vertelt over werk en leven Hans Fallada.
Traditiegtrouw loopt van 25 maart tot 2 april de boekenweek. Herman Koch schreef het boekenweekgeschenk Makkelijk leven en Connie Palmen het boekenweekessay De zonde van de vrouw.

In de winkel en op de website zetten we momenteel de selectie van Salon Afuk en dekoloniseer mijn bib in de kijker. Kent u de Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Harry Mulisch, Louis Paul Boon, Guido Gezelle, Jeroen Brouwers… van de Turkse en Arabische wereld? In Salon Afuk stellen in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen hun lievelingsboek voor. Ook Hand in Hand stelde een boekenlijst samen om andere perspectieven te bieden aan de lezer dan de eng westerse.

Bovendien selecteerden we enkele nieuwe titels voor u uit de verse oogst.

Tot binnenkort

Hanne, Iris, Karel, Katrien, Marc, Nikki en de vrijwilligers.
De Groene Waterman

 
Uitgelicht: Salon Afuk
6 maart 2017

Salon_Afuk

Wie zijn ze, de Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Harry Mulisch, Louis Paul Boon, Guido Gezelle, Jeroen Brouwers… van de Turkse en Arabische wereld? Wie zijn de inspirerende schrijvers van de gemeenschappen waarmee we het dichtst samenwonen in onze stad? Welke werken zijn cruciaal voor de canon van een literair schatrijke wereld? Waarom maken zij geen deel uit van het collectieve geheugen in een hybride samenleving?

Vijf in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Vijf acteurs lezen. Elke avond een bloemlezing die u laat kennismaken met legendarische of moderne schrijvers en hun werken. Kom en ontdek een universum van literaire parels!

De avonden vinden plaats in De Monty op 30 januari, 20 februari, 24 april en 29 mei.

 

 

Hier vindt u enkele boeken die we in het kader van Salon Afuk graag in de kijker zetten.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden