Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
PDF Print E-mail
Wat u gemist hebt

WP_20170223_20_10_34_PanoramaRegelmatig ontvangen wij schrijvers van boeken die we in de winkel hebben liggen. Op doordeweekse avonden en zaterdagmiddagen presenteren zij hun jongste werk of bespreken boeiende literaire, cultureel-maatschappelijke of filosofische onderwerpen. Daarnaast verzorgen we frequent verschillende leesgroepen op basis van thema's. Van beide typen evenementen vindt u hier verslagen, verzorgd door stagiairs. Teneinde deze vaak inspirerende of interessante bijeenkomsten te behoeden voor vervlieging, voor de vloek van de vluchtigheid.

Boekpresentaties fictie
  1. Een humorist en een stilist die elkaar vinden in de inhoud.
    Een dubbele boekvoorstelling: Toon Van Mierlo - Een Paar is Twee en Dimitri Bontenakel - Schaduw en Vuur 
  2. Een vedette van de striproman op bezoek. Boekvoorstelling van Irmina door Barbara Yelin 
Boekpresentaties non-fictie
  1.  Poetin: een nuchtere analyse van het ontnuchterende. Interview met de uitgeweken Russische topjournalist Mikhail Zygar, aan de hand van diens All the Kremlin's Men 
  2.  Filosofen: de kunstenaars onder de wetenschappers. Debat naar aanleiding van De Moord op de Kunst van Thomas Crombez
Leesgroepen
  1. Femina Libera: eendracht voor gelijkheid. Feministische leesgroep, deze eerste maal over twee werken van Chimamanda Ngozi Adichie
  2. Femina Libera: de vijfde feministische golf. Feministische leesgroep, tweede bijeenkomst, over The Second Sex van Simone De Beauvoir en The Handmaid's Tale van Margaret Atwood

Hou voor aankomende evenementen onze agenda in de gaten!

 
Uitnodiging: 20 Jaar Trots Op Onze Coöperatieve Van Lezers (nieuwsbrief)
9 maart 2017
Uitnodiging: 20 Jaar Trots Op Onze Coöperatieve Van Lezers (nieuwsbrief)

Beste lezer

Op zaterdag 25 maart 2017 bestaat onze coöperatieve 20 jaar en dat mag gevierd worden! U bent die dag vanaf 16 uur van harte uitgenodigd op onze receptie. Voor wie meer wil weten over onze coöperatieve en werking geven wij om 15 uur graag een woordje uitleg. Graag vooraf inschrijven.

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes. Op 25 maart krijgt u als coöperant uitzonderlijk 20% korting in plaats van de gebruikelijke 10%.

Bij ons staan de komende weken nog twee activiteiten voor kinderen op het programma. Op 18 maart is het Kinderboekendag met kinderboekenschrijfster Winny Ang en illustratrices Fatinha Ramos en Riske Lemmens. En op 8 april brengen Bert Verbeke en Koperkwintet Brassery de muzikale vertelling Mowgli van de Wolvenhorde.

Op 22 maart ontvangen we vertaalster en biografe Anne Folkertsma, zij vertelt over werk en leven Hans Fallada.
Traditiegtrouw loopt van 25 maart tot 2 april de boekenweek. Herman Koch schreef het boekenweekgeschenk Makkelijk leven en Connie Palmen het boekenweekessay De zonde van de vrouw.

In de winkel en op de website zetten we momenteel de selectie van Salon Afuk en dekoloniseer mijn bib in de kijker. Kent u de Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Harry Mulisch, Louis Paul Boon, Guido Gezelle, Jeroen Brouwers… van de Turkse en Arabische wereld? In Salon Afuk stellen in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen hun lievelingsboek voor. Ook Hand in Hand stelde een boekenlijst samen om andere perspectieven te bieden aan de lezer dan de eng westerse.

Bovendien selecteerden we enkele nieuwe titels voor u uit de verse oogst.

Tot binnenkort

Hanne, Iris, Karel, Katrien, Marc, Nikki en de vrijwilligers.
De Groene Waterman

 
Uitgelicht: Salon Afuk
6 maart 2017

Salon_Afuk

Wie zijn ze, de Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Harry Mulisch, Louis Paul Boon, Guido Gezelle, Jeroen Brouwers… van de Turkse en Arabische wereld? Wie zijn de inspirerende schrijvers van de gemeenschappen waarmee we het dichtst samenwonen in onze stad? Welke werken zijn cruciaal voor de canon van een literair schatrijke wereld? Waarom maken zij geen deel uit van het collectieve geheugen in een hybride samenleving?

Vijf in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Vijf acteurs lezen. Elke avond een bloemlezing die u laat kennismaken met legendarische of moderne schrijvers en hun werken. Kom en ontdek een universum van literaire parels!

De avonden vinden plaats in De Monty op 30 januari, 20 februari, 24 april en 29 mei.

 

 

Hier vindt u enkele boeken die we in het kader van Salon Afuk graag in de kijker zetten.


 
Almudena Grandes, Terry Eagleton en de Nacht van Apache (nieuwsbrief) PDF Print E-mail
6 februari 2017

Beste lezer

Binnenkort ontvangt het literatuurfestival Passa Porta Almudena Grandes. Bij ons is deze grande dame uit de Spaanse literatuur al lang geen onbekende meer. Ze liet zich opmerken met Het ijzig hart. Weet u nog hoe enthousiast Edith en Diane over deze roman over de Spaanse burgeroorlog waren?
Als opwarmertje voor haar komst naar Brussel organiseren wij woensdag 8 maart een leesgroep rond haar laatste roman Kleine Helden, o.l.v. Jeroen Theunissen. In dat boek schetst Grandes een ontroerend en urgent portret van de Spaanse burger onder het juk van de crisis.

Uit de nieuwe oogst selecteert Robrecht Materialism, het nieuwe boek van de Britse professor Terry Eagleton.
Nikki geeft De ondergrondse spoorweg van National Book Award winnaar Colson Whitehead de volle vijf sterren op Goodreads.

Dimitri Bontenakel en Toon Van Mierlo, twee Antwerpse schrijvers, komen tegelijkertijd met een nieuw boek op de proppen. Op zaterdag 18 februari stellen we beide boeken samen voor.

Zoals u weet, geloven wij dat een gezonde democratie eigenzinnige literatuur nodig heeft. Naast prikkelende en inspirerende boeken hoort daar ook een kritische en onafhankelijke pers bij. De pers is immers de waakhond van de democratie. Daarom steunen we ten volle de Nacht van Apache, een avond georganiseerd door Wouter Deprez en vele andere artiesten.

Bent u nog op zoek naar een origineel Valentijnsgeschenk voor uw lief? Iets onverwachts? Iets persoonlijks? Iets ontroerends? Op zaterdag 11 februari schrijft Peter Theunynck voor u een gepersonaliseerd en gesigneerd liefdesgedicht.

Noteert u ook alvast 25 maart in uw agenda? Dan is het dag op dag twintig jaar geleden dat onze coöperatieve ontstond en willen we graag met u vieren.

Tot binnenkort
Hanne, Iris, Karel, Katrien, Marc, Nikki en de vrijwilligers.

De Groene Waterman

foto: Women's March against Trump

 

 
Peter Theunynck schrijft voor jou een liefdesgedicht.
28 januari 2016
Op zoek naar een echt origineel Valentijnsgeschenk voor je lief? Iets onverwachts? Iets persoonlijks? Iets ontroerends? 
Op zaterdag 11 februari, tussen 14 en 18u schrijft Peter Theunynck in boekhandel De Groene Waterman voor jou een gepersonaliseerd en gesigneerde liefdesgedicht. Een onvergetelijke manier om je lief of jezelf te verrassen. >> meer info
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden