Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
Onze openingsuren tijdens de eindejaarsperiode
  • 48199337_2270283796336049_3478977299930415104_nmaandag tot zaterdag van 9.30 uur tot 18 uur
  • zondag 16 december van 11 uur tot 16 uur 
  • vrijdag 21 december open tot 21 uur
  • zondag 23 december open van 11 uur tot 16 uur
  • op maandag 24 en maandag 31 december sluiten wij om 16 uur
  • gesloten op dinsdag 25 december, dinsdag 1 januari en woensdag 2 januari

Fijne feestdagen!

 
PDF Print E-mail
Boekenweek
6  maart 2018

boekenweekVan 10 maart tot 18 maart

Van 10 tot 18 maart loopt de 83ste Boekenweek, het jaarlijks terugkerend feest van het Nederlandstalige boek in Noord en Zuid. Na Kees van Kooten, Tom Lanoye, Tommy Wieringa, Dimitri Verhulst, Esther Gerritsen en Herman Koch schreef dit jaar Griet Op de Beeck het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Dit geschenkboek krijgt u cadeau bij aankoop van 12,50 euro aan boeken. Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay Natuurlijk dat voor 3,50 euro verkrijgbaar is.
De Boekenweek 2018 heeft Natuur als thema. De dichtregel van Leo Vroman: 'en toch is alles wat we doen natuur' is het motto bij dit thema. In de winkel stellen we u een selectie aan boeken rond dit thema voor.
>> website Boekenweek

 
Nieuwsbrief januari
23 januari 2018
Hoe de eerste vonken zichtbaar waren

"Hij hield een pen in de hand maar schreef niet. Het scheen alsof hij bezig was in zijn geest een gedachte om te keren en heen en weer te rollen totdat deze de vorm en het brio zou hebben verkregen die aan zijn eisen voldeden. Zijn ogen, bol en gewolkt als een groene steen van wonderlijke structuur, staarden strak voor zich heen. Hij zag Orlando niet. Ondanks al zijn haast bleef deze stokstijf staan. Was dit nu een dichter?" - uit Orlando van Virginia Woolf

Beste,

Van donderdag 25 januari tot en met woensdag 31 januari 2018 vieren we de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Bij aankoop van 12,50 euro poëzie krijgt u (zolang de voorraad strekt) het poëziegeschenk Wat ons had kunnen zijn van Peter Verhelst cadeau.

Vijf bundels maken kans op de VSB-poëzieprijs en er kwamen in aanloop van de poëzieweek ook heel wat mooie nieuwe bundels uit. We stellen ze in deze nieuwsbrief aan u voor.

Ook in onze volgende bijeenkomst van Femina Libera staat poëzie centraal. We bespreken Milk and honey van de Canadese dichteres en instagramfenomeen Rupi Kaur. Gecombineerd met "Rise up! To woman" van Sara Estal Rami'rez, "Tha Day The Mointains Move" van Yosano Akiko en "Bread and Roses" van James Oppenheim. Alle drie terug te vinden in de The Essential feminist reader

Tot binnenkort!
Hanne, Iris, Jan, Katrien, Karel, Marc en de vrijwilligers
De Groene Waterman

 

 
Nieuwsbrieven december
15 december 2017
Mieux qu'un cadeau, un livre: onze cadeautips

etalage kerstDecember is cadeautjestijd. Maar wat geef je nu aan iemand die een totaal andere boekensmaak heeft? Hoe vind je een cadeau voor neef Netflix-bingewatcher of tante taalnazi? En hoe zoek je een goed kinderboek uit als je zelf al decennialang geen jeugdliteratuur meer las?

Geen reden tot paniek, want wij zochten het voor u uit!

Lees hier onze nieuwsbrief vol kinderboeken: een mooie selectie van prentenboekenvoorleesboekenboeken om zelf te lezenpoëzienon-fictie tot young-adultboeken

Onze decembernieuwsbrief boordevol tips voor de Neflix-bingewatcher, de hypochonder, de cultuurmarxist, de generalist en de taalnazi vindt u hier. Meer boekentips, al dan niet met een knipoog, vindt u in onze winkel.

Toch niet gevonden wat u zoekt? Dan kunt u nog steeds een aandeel in onze coöperatieve cadeau geven. Voor 31 euro schenkt u zo levenslang 10% korting en andere voordelen.

Wij wensen u fijne feestdagen en een schitterend 2018!
Hanne, Iris, Jan, Karel, Katrien, Marc en de vrijwilligers.
 
Nieuwsbrief oktober
23 oktober 2017
Op zoek naar uitkijktorens

Beste lezer

Het zijn verwarrende tijden, zeker als je er middenin zit. Op zoek naar uitkijktorens vroeg rekto:verso enkele inspirerende lezers naar de boeken die hen hebben geholpen om deze tijd te begrijpen en/of te overleven. Ben jij eerder optimistisch of pessimistisch? Hoeveel tijd heb je precies voor een scherpe analyse over vandaag? Is het probleem onze economie of onze ik-cultuur? Start hier en vind dé tijdsanalyse en boekentip die bij jou past.

Met de Boekenbeurs in het vooruitzicht verschenen intussen de belangrijkste titels van het najaar. Wij kozen er enkele voor u uit.
Afgelopen dinsdag won Lincoln in de Bardo van George Saunders de Man Booker Prize. Nikki las “nog maar” vier titels van de shortlist dus echt vergelijken kan niet, vindt ze. Lincoln in de Bardo is wel een van de weinige boeken die ze dit jaar vijf sterren gaf op Goodreads: zo veel verbeelding, experimenteel zonder irritant te zijn. Ze vond het echt een fantastisch boek.
Jan is bijzonder verheugd dat Een glas woede van de Braziliaanse schrijver Raduan Nasser nu in het Nederlands verschenen is. 'Literatuur was zelden zo krachtig: een verhaal als een gloeiend stuk houtskool.'
Katrien tipt Rafelen van Sanne Huysmans: een opmerkelijk debuut vol rake gedachten.

Op vrijdag 27 oktober gaan Jacques Pauwels en Jonas Slaats met elkaar in gesprek over het thema “Media als katalysator van oorlog? Beeldvorming in WOII en de Oorlog tegen Terreur." Samen trachten ze de relatie tussen beeldvorming en conflict te ontrafelen. Een vergelijking tussen gisteren en vandaag om de grotere patronen bloot te leggen.

Op 8 november komen de effectieve altruïsten bij ons langs. Al van Effectief Altruïsme (EA) gehoord? Wel, zo’n vijf jaar geleden werd Effectief Altruïsme aan de universiteit van Oxford gelanceerd als moraalfilosofie. Vandaag is Effectief Altruïsme uitgegroeid tot een wereldwijde beweging die met behulp van wetenschap en logica zoekt naar de meest effectieve manieren om de wereld te verbeteren. Ofte wel: hoe we goed doen zo goed mogelijk kunnen doen.

Op woensdag 29 november organiseren we onze eerste echte Tegenlicht Meet Up. We pakken het iets anders aan dan Pakhuis De Zwijger. We kijken samen een recente uitzending (en gaan dus niet in debat over de uitzending van voorbije zondag). Daarna gaan we in gesprek. Hoe  mee kan beslissen welke uitzending we bespreken, leest u verder in deze nieuwsbrief.

Om af te sluiten, citeren we graag het Amerikaanse tijdschrift Jacobin Magazine: “Years ago, we warned you - it was only a matter of time before we capitulated to liberalism. Now we’re selling tote bags.” U ziet het goed: Femina Libera, onze leesgroep feminisme, heeft nu een eigen tote bag!

Met hartelijke groeten
Hanne, Iris, Jan, Karel, Katrien, Marc en de vrijwilligers
De Groene Waterman


Foto bovenaan: Valerie Eyckmans stelt haar roman Het belang van schoon ondergoed voor
Foto onderaan: tote bag "so this is what a feminist looks like" van Femina Libera

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring