Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
Nieuw: leesgroep poëzie
7 januari 2016
Een leesgroep poëzie bij De Groene Waterman? Waarom bestaat dat niet al lang, vroeg u zich wellicht al eens af. Vanaf februari, warm gemaakt door de poëzieweek, is het zover.
Iedereen is welkom. Het worden ontmoetingen tussen poëzieliefhebbers van allerlei slag, van de occasionele tot de geoefende lezer. In deze leesgroep draait het vooral om echt samen lezen en om gezamenlijk interpretaties, verwijzingen, vrije associaties te delen. Zo willen we een veel rijkere poëziebeleving creëren dan bij het individuele lezen en tot een boeiende uitwisseling te komen.  >> meer info
 
PDF Print E-mail
Agenda
4 januari 2017

Manette Salomon

Raymond_Carver

Beauty myth van Naomi Wolf

Americanah van Chimamanda Ngozi Adichie

14/1 om 16u. 28/1 om 16u. 11/1 om 19u30 2/2 om 20u.
Op zaterdag 14 januari om 16 uur gaat Laurent De Maertelaer (Staalkaart) in gesprek met vertaalster/uitgeefster Anneke Pijnappel (Voetnoot) over deze zojuist in het Nederlands verschenen roman van Edmond en Jules de Goncourt. Lezing
In het kader van de week van de Raymond Carver als dichter door Joris Iven.
Femina Libera
In deze leesgroep bekijken we samen de documentaire "Miss Representation". De discussie achteraf wordt geschrankt door enkele fragmenten van een klassieker in de feministische filosofie, The Beauty Myth van Naomi Wolf.
Leesgroep
In deze leesgroep bespreken we Americanah van de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Nogzi Adichie.
 
PDF Print E-mail

Onze selectie
 

c a d e a u t i p s  f i c t i e c a d e a u t i p s  n o n - f i c t i e
cadeautips_klein
 
PDF Print E-mail
1 december 2015
Week van de onafhankelijke boekhandel

De onafhankelijke boekhandel doet het goed. En dat vieren we met een Week van de onafhankelijke boekhandel.

Exclusief geschenkboek aangeboden door Confituur aan hun klanten naar aanleiding van de Dag
van de onafhankelijke boekhandel 12 december 2016
(beschikbaar zolang de voorraad strekt van 10 tot 17 december)

► met een uniek boekhandelsgeschenk van Peter Terrin bij aankoop van €15.00. 
Na Marc Didden, Michiel Hendrickx, Geert & Judith Van Istendael en Annelies Verbeke werd Peter Terrin de volgende naam in het mooie lijstje van auteurs die het Confituur boekhandelsgeschenk schreven. Dit exclusief geschenkboek krijgt u tijdens de Week van de onafhankelijke boekhandel cadeau bij aankoop van €15.00*.

paginaheader2016bis► Koopjes: krijg uw leeftijd in korting op onze koopjes (min. 30% en max. 99%)

► Auteursbezoeken:

= 12/12: Dirk Leyman in gesprek met Peter Terrin
= 14/12: Wouter Bulckaert over Ry Cooder
= 17/12: Bert Bultinck in gesprek met Marc Reugebrink
= 18/12: meet & greet met Jeroen Olyslaegers 

extra openingsuren: maandag 12/12 tot 22u. & zondag 18/12 van 11u. tot 17u.

*beschikbaar van 10 tot 17 december en zolang de voorraad strekt 


 
27 november 2016
Thema: Vlucht voor de warme oorlog

Dat het Westen een machtsspel speelt in het Midden-Oosten zullen weinigen betwisten. In ‘ons’ streven naar hegemonie deden we beroep op fanatieke clubjes zoals de moedjahedien in Afghanistan waaruit het Al-Qaida isIMG_2003ontstaan. Ook na de Koude Oorlog bleven regionale en internationale machten hun oorlogen warm uitvechten.

ISIS (of Daesh) is een recente speelbal in dit spel. Hun strijd tegen Hezbollah, Syrië, Iran en Rusland komt de VS en Israël goed uit. We kunnen er ook moeilijk omheen dat de groei van en de steun aan ISIS gedeeltelijk een ‘onbedoeld’ gevolg is van de bewapening van rebellen die mobiel zijn en dus makkelijk van kamp veranderen. Hoe verklaar je anders dat een hypermodern leger zomaar uit het niets vanuit de woestijn opduikt?

Wie verder kijkt dan de terreuraanslagen en de wanhoop van oorlogsvluchtelingen die het voorpaginanieuws bepalen, ontdekt dat onze oorlogen in het Midden-Oosten niet alleen dienen om een monopolie op olie en gas te garanderen. Ze moeten ook de wapenindustrie draaiende houden. Die gaat drie keer langs de kassa: wij voeren wapens uit naar instabiele gebieden, vervolgens investeren ‘wij’ in straaljagers en interventielegers om op te treden in oorlogen die moet ‘onze’ wapens worden uitgevochten, tot slot moeten we investeren in een ‘veiligheidsbeleid‘ (grensbewaking, drones, private beveiligingsdiensten…) om de vluchtelingen van onze oorlogen tegen te houden.

Een vrolijk onderwerp is het natuurlijk niet, maar belangrijk is het des te meer. De Groene Waterman merkt dat er de laatste jaren een overdaad aan boeken rond dit thema verschijnen, sommige misleiden meer dan ze verhelderen. Om de lezer enigszins wegwijs te maken, maakten we een selectie van de analyses die het conflict in het Midden-Oosten niet reduceren tot een culturele of religieuze clash, maar daarentegen aandacht hebben voor de politieke en economische realiteit die al deze miserie veroorzaakt, ginder en bij ons.

Een greep uit het aanbod vindt u hier. Veel meer vindt u in de winkel. 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden