Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
PDF Print E-mail
Nieuwsbrief februari
16 maart 2016 

Beste,

Eind januari werden we lid van een club en niet zomaar een club: De Lebowski book club of the month. Uitgeverij Lebowski, VPRO, Humo en een select aantal boekhandels hebben de handen in elkaar geslagen. Elke maand lanceren we een vergeten boek, miskende klassieker of cultroman, telkens mooi uitgegeven: gebonden en met een transparant pvc-omslag. De eerste drie maanden zijn deze boeken alleen maar te verkrijgen bij de uitgekozen boekhandels. “De uitverkoren winkels worden veelal gerund door fijnproevers, die van in het begin hun nek uitsteken voor dit soort boeken. De Lebowski Book of the Month club is een club voor trendsetters, niet voor volgers”, aldus uitgever Oscar Van Gelderen in Humo. Zonet verscheen het eerste boek in de reeks: De Wandeling van Robert Walser.

Zaterdag 14 februari stelt Willem van Zadelhoff zijn nieuw boek De nachten van Hofman bij ons voor. In maart krijgen we ook twee opvallende buitenlandse gasten op bezoek. Op woensdag 4 maart ontvangen we de Deense topauteur Jens Christian Grøndahl.

Op vrijdag 13 maart komt de Arthur Japin langs.

Hebt u het liever wat academischer?
Op algemeen verzoek herhalen we de leesgroep Ulysses van James Joyce. Geert Lernout (Uantwerpen) begeleidt. Eerste bespreking gaat door op zaterdag 21 februari. En op vrijdag 20 februari organiseert Querido Academie bij ons een masterclass Young Adult onder begeleiding van Anne Provoost.

U vindt ons dit jaar ook opnieuw op Mind The Book. De eerste namen beloven een mooi programma: Saskia Sassen, Cees Nooteboom, Geert Mak, Ben Okri, Paul De Grauwe, John Gray e.v.a. Deze internationale meeting of minds gaat door van donderdag 5 maart tot zondag 7 maart in deSingel.

Confituur is deze dagen in een romantische bui. Bij aankoop van Ik zie u gaarne met een boek ontvangt u gratis de gesigneerde prent van Randall Caesar.
'Ik zie u gaarne met een boek' gaat over een ménage à trois: een man, een vrouw en een boek. Hij praat veel, zij haast niet, het boek is van papier. Volgens Ruth Joos is het het mooiste dat in 2013 op haar tafel gelegen heeft.

Tot slot, geven wij u nog graag een paar boekentips (fictienon-fictie), waaronder Edith haar favoriete boek van het moment: Aan de oever van Rafael Chirbes.

Tot binnenkort,
Diane, Edith, Iris, Katrien en Nikki

volledige nieuwsbrief lezen - inschrijven op nieuwsbrief

 
PDF Print E-mail
Leesgroep Ulysses
14 februari 2015 

ulysses van joyceOp algemeen verzoek hernemen wij de leesgroep Ulysses.
Geert Lernout van de Universiteit Antwerpen begeleidt een leesgroep die vanaf 21 februari samen het boek zal lezen.

De grote roman Ulysses van James Joyce werd een paar jaar geleden voor de derde keer in het Nederlands vertaald door Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes als Ulixes. Dit is een goede gelegenheid voor iedereen die altijd al zin had om dat mooie maar onleesbare boek nu eindelijk helemaal te lezen.

>> meer info

 
PDF Print E-mail
Hoe was 2014? Boekblad in gesprek met Diane
auteur:  Mandy den Engelsman
op 24/12 verschenen in Boekblad 

2014 werd voor boekhandelaar Diane Vangeneugden getekend door reorganisaties bij uitgeverijen en overheidsbezuinigingen. Toch was het een 'heel tof jaar' en steeg de omzet van boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen licht.

volledige artikel lezen

 
PDF Print E-mail
Actie Alessandro Baricco
2 september 2014
zijde van alessandro baricco

Confituur-SmallOp 4 september verschijnt Een bepaald idee van de wereld, het nieuwe boek van Alessandro Baricco. En dat mag gevierd worden, vinden de Confituur boekhandels.

Van 4 september tot en met 18 oktober krijgt u bij aankoop van een boek van Alessandro Baricco een exemplaar van Zijde van ons cadeau.

Een bepaald idee van de wereld - Alessandro Baricco

De barbaren van Baricco

Mr Gwyn van Baricco Driemaal bij dageraad van Baricco
 
PDF Print E-mail
Leesgroep "Al te luide eenzaamheid" - Bohumil Hrabal
10 oktober 2014

al_te_luide_eenzaamheid


Naar aanleiding van de voorstelling slaan Theater Zuidpool en De Groene Waterman de handen in elkaar.  Op vrijdag 7 november gaan we samen naar de voorstelling. 
Op zaterdag 8 november bespreken we het boek.
Regisseur Koen De Sutter en vertaler Kees Mercks begeleiden de leesgroep. 

meer info...

 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring