Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
04 oktober 2016
Nieuwsbrief 04/10

 

Beste,

U hebt het zeker al opgemerkt, sinds enkele weken lopen hier twee nieuwe gezichten rond: Hanne in de administratie en Marc op financiën. Ze stellen zich in deze nieuwsbrief graag aan u voor en geven meteen een eerste boekentip.
Iris, verantwoordelijk voor onze kinderboekenafdeling, is dan weer enthousiast over de nieuwe reeks Tijgerlezen. Het plezier van lezen groeit terwijl je leest of voorgelezen wordt. Uit onderzoek blijkt telkens weer dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze willen lezen. De titels uit de nieuwe reeks Tijgerlezen voldoen dan ook aan de belangrijkste criteria van kinderen: Ze zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. De boeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveau’s. Kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn. Vanaf nu zijn deze titels ook bij ons verkrijgbaar.

Op ons programma in oktober: op dinsdag 11 oktober gaat Frank Stappaerts in gesprek met Ludo Abicht, Tessa Vermeiren en Mgr. Johan Bonny n.a.v. het boek De bijbel, een vrijzinnige lezing. Op 18 oktober buigt een gevarieerd panel zich over de klimaatproblematiek n.a.v. de herwerkte versie van Terra Reversa. En op 21 oktober gaat cutuursocioloog Pascal Gielen in gesprek met Dirk Van Duppen over De supersamenwerker.
Op vrijdag 14 oktober organiseren we onze tweede Battle of books: wiens terreur? met auteurs Ludo De Brabander, Brecht De Smet en Chams Eddine Zaougui, die alle drie recent een boek over de oorlogen in het Midden-Oosten schreven. Waar liggen volgens hen de oorzaken van deze wereldbrand en wat zijn de alternatieven?

Ook Turkije staat op onze agenda. Samen met PEN Vlaanderen en ACOD Cultuur willen we de meer dan 100 auteurs en journalisten onder de aandacht brengen die momenteel in Turkije worden vervolgd en gevangen gezet. Zij werden opgepakt onder de Turkse Antiterreurwet en strafbepalingen tegen wat laster, obsceniteit of belediging van het Turkse volk wordt genoemd, terwijl deze auteurs en journalisten niets anders deden dan het uitoefenen van hun recht op vrije meningsuiting. Turkije heeft de Europese Conventie voor de Mensenrechten en Internationale Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten onderschreven, waarvan vrijheid van meningsuiting een onderdeel is. Daarom roepen we met een petitie, die aansluit bij andere internationale petities, de Turkse regering met klem op deze onderschreven rechten te handhaven en de auteurs en journalisten die niet anders deden dan deze rechten uit te oefenen, vrij te laten.

Afgaande op de vragen van de laatste dagen zit u met velen op dit laatste nieuws te wachten: De bekeerlinge van Stefan Hertmans verschijnt op 6 oktober en Het verhaal van het verloren kind, het laatste en vierde deel van Napolitaanse romans van Elena Ferrante, op 8 oktober. Of deze laatste echt op zaterdag in de winkel zal liggen, hangt van de uitgever af. Wilt u het als eerste weten als het boek geleverd is? Stuur ons dan gerust een mailtje.
In afwachting stellen we graag enkele nieuwe titels voor in onze rubriek #netuitgepakt.

Misschien tot binnenkort,
Hanne, Iris, Katrien, Marc, Nikki en Robrecht
De Groene Waterman

 

 
3 oktober 2016
Battle of books #2: wiens terreur?
Eckart_Hahn

Een gespreksavond met Chams Eddine Zaougui, Brecht De Smet en Ludo De Brabander

Na de val van de muur toverde Washington een nieuwe favoriete schurk tevoorschijn om de VS-burger de stuipen op het lijf te jagen: de moslimterrorist. De constructie van dat vijandsbeeld werkte als een zelfvervullende profetie de opkomst van ISIS in de hand.
Een accurate analyse van de postkoloniale periode waarin het Midden-Oosten zich vandaag bevindt, vereist echter dat we verder kijken dan het louter culturele conflict dat sommige opiniemakers ervan willen maken en dat we daarentegen aandacht hebben voor de politieke en economische realiteit. Maar ook dat verhaal laat zich niet reduceren tot louter de strijd om olie en gas of het draaiende houden van onze wapenindustrie. Ook andere aspecten verdienen onze aandacht.

Tijdens onze tweede Battle of Books op vrijdag 14 oktober legt onze interviewer Mohamed El Khalfioui deze stellingen voor aan activist Ludo De Brabander, academicus Brecht De Smet en journalist Chams Eddine Zaougui, die alle drie recent een boek over de oorlogen in het Midden-Oosten schreven. Waar liggen volgens hen de oorzaken van deze wereldbrand en wat zijn de alternatieven?

 
Schrijf je in en blijf op de hoogte van boekentips, auteursbezoeken en activiteiten.
 
05 september 2016
Nieuwsbrief 05/09

 

Beste,

Hoorde u vorige week ook de onheilsberichten uit het Vlaamse boekenvak? De boekenverkoop daalde in de eerste helft van 2016 met 6,2%, de zelfstandige boekhandels zagen hun omzet dalen met 14%. 
Gelukkig legden wij onze boontjes niet te week op de nieuwe Pascal Naessens, Jeroen Meus en andere bestsellers. We merken dat investeren in kwaliteit en service loont, met hier en daar zelfs onze eigen bestseller zoals Wat behouden blijft van Wallace Stegner en een volle zaal voor Paul Verhaeghe. 
Eind augustus trapte Peter Theunynck het  nieuwe jaar in gang met een bomvolle zaal voor zijn romandebuut De Slembroucks, vorige week in De Volkskrant nog vergeleken met De Buddenbrooks van Thomas Mann.

Ons septemberprogramma: op 7 september stelt de in Japan woonachtige dichter, schrijver en neurowetenschapper Jan Lauwereyns zijn nieuwe roman Iets in ons boog diep bij ons voor. De dag erna - op 8 september - gaat professor Waegemans in gesprek met Paustovski-vertaler Wim Hartog voor de voorstelling van Goudzand. En op 22 september ontvangen we Tsjechisch toptalent Marek Šindelka (1984). Deze week kreeg zijn boek Anna in kaart gebracht nog vier sterren in De Morgen.

In september gaan ook onze leesgroepen terug van start. De programma's vindt u online. De inschrijvingen voor de leesgroep Hegel zijn weliswaar al afgesloten. Hebt u toch interesse, graag een seintje. Wie weet hernemen we het nog eens.
Binnenkort is er ook meer nieuws over onze leesgroep feminisme die eind oktober een vervolg krijgt. Wees gerust: we verbranden geen beha's en hoofddoeken, mannen zijn trouwens ook van harte welkom.
In oktober start tevens onze leesgroep van de Kinder- & jeugdjury weer. Vanaf dit jaar ook met een groep 5 voor Young Adults (van 12 tot 14 jaar). 

Op 17 en 18 september vindt u ons op Manifiesta. Op ManiFiesta, dé plek voor elke kritische lezer, vind je een uitgelezen keuze van romans, poëzie, strips, boeken over binnen- en buitenlandse politiek, kinderboeken, een uitgebreide keuze marxistische boeken aan tweedehandsprijzen. In het boekenforum en in de debatten komen verschillende boeiende auteurs aan bod zoals Rutger Bregman, Richard Wilkinson, Jaak Brepoels, Rachida Ahali, Thomas Decreus, Anja Meulenbelt, en vele anderen.

Het integrale debat van Paul Verhaeghe, Thomas Decreus en Christophe Callewaert staat nu ook online.

Misschien tot binnenkort,
Iris, Katrien, Marc, Nikki en Robrecht
De Groene Waterman

 

 
PDF Print E-mail
13 Augustus 2016
Agenda
De uitverkoop van Zuid-Amerika door Raf Custers
Iets in ons boog diep van Jan Lauwereyns Goudzand van Paustovski Anna in kaart gebracht van Marek Sindelka De uitverkoop van Zuid-Amerika door Raf Custers
28/09 om 20u. 7/09 om 20u. 08/09 om 20u. 22/09 om 20u. 28/09 om 20u.
Een gesprek met auteur-journalist Raf Custers. Dichter Jan Lauwereyns stelt zijn nieuwste bundel voor. Prof. E. Waegemans interviewt vertaler en samensteller Wim Hartog. Tsjechisch supertalent Marek Šindelka (1984) stelt zijn boek voor. Een gesprek met auteur-journalist Raf Custers.
... naar volledige agenda
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring