Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
05 september 2016
Nieuwsbrief 05/09

 

Beste,

Hoorde u vorige week ook de onheilsberichten uit het Vlaamse boekenvak? De boekenverkoop daalde in de eerste helft van 2016 met 6,2%, de zelfstandige boekhandels zagen hun omzet dalen met 14%. 
Gelukkig legden wij onze boontjes niet te week op de nieuwe Pascal Naessens, Jeroen Meus en andere bestsellers. We merken dat investeren in kwaliteit en service loont, met hier en daar zelfs onze eigen bestseller zoals Wat behouden blijft van Wallace Stegner en een volle zaal voor Paul Verhaeghe. 
Eind augustus trapte Peter Theunynck het  nieuwe jaar in gang met een bomvolle zaal voor zijn romandebuut De Slembroucks, vorige week in De Volkskrant nog vergeleken met De Buddenbrooks van Thomas Mann.

Ons septemberprogramma: op 7 september stelt de in Japan woonachtige dichter, schrijver en neurowetenschapper Jan Lauwereyns zijn nieuwe roman Iets in ons boog diep bij ons voor. De dag erna - op 8 september - gaat professor Waegemans in gesprek met Paustovski-vertaler Wim Hartog voor de voorstelling van Goudzand. En op 22 september ontvangen we Tsjechisch toptalent Marek Šindelka (1984). Deze week kreeg zijn boek Anna in kaart gebracht nog vier sterren in De Morgen.

In september gaan ook onze leesgroepen terug van start. De programma's vindt u online. De inschrijvingen voor de leesgroep Hegel zijn weliswaar al afgesloten. Hebt u toch interesse, graag een seintje. Wie weet hernemen we het nog eens.
Binnenkort is er ook meer nieuws over onze leesgroep feminisme die eind oktober een vervolg krijgt. Wees gerust: we verbranden geen beha's en hoofddoeken, mannen zijn trouwens ook van harte welkom.
In oktober start tevens onze leesgroep van de Kinder- & jeugdjury weer. Vanaf dit jaar ook met een groep 5 voor Young Adults (van 12 tot 14 jaar). 

Op 17 en 18 september vindt u ons op Manifiesta. Op ManiFiesta, dé plek voor elke kritische lezer, vind je een uitgelezen keuze van romans, poëzie, strips, boeken over binnen- en buitenlandse politiek, kinderboeken, een uitgebreide keuze marxistische boeken aan tweedehandsprijzen. In het boekenforum en in de debatten komen verschillende boeiende auteurs aan bod zoals Rutger Bregman, Richard Wilkinson, Jaak Brepoels, Rachida Ahali, Thomas Decreus, Anja Meulenbelt, en vele anderen.

Het integrale debat van Paul Verhaeghe, Thomas Decreus en Christophe Callewaert staat nu ook online.

Misschien tot binnenkort,
Iris, Katrien, Marc, Nikki en Robrecht
De Groene Waterman

 

 
PDF Print E-mail
13 Augustus 2016
Agenda
De uitverkoop van Zuid-Amerika door Raf Custers
Iets in ons boog diep van Jan Lauwereyns Goudzand van Paustovski Anna in kaart gebracht van Marek Sindelka De uitverkoop van Zuid-Amerika door Raf Custers
28/09 om 20u. 7/09 om 20u. 08/09 om 20u. 22/09 om 20u. 28/09 om 20u.
Een gesprek met auteur-journalist Raf Custers. Dichter Jan Lauwereyns stelt zijn nieuwste bundel voor. Prof. E. Waegemans interviewt vertaler en samensteller Wim Hartog. Tsjechisch supertalent Marek Šindelka (1984) stelt zijn boek voor. Een gesprek met auteur-journalist Raf Custers.
... naar volledige agenda
 
10 Augustus 2016
Leesgroep Kinder- en Jeugdjury

lezen_is_cool

 

Wij lezen mee met de kinder- en jeugdjury (KJV). Een keer per maand komen jonge lezers samen en bespreken een boek met een volwassen begeleider. Voor lezers van 6 tot en met 14 jaar. Zin om deel te nemen? mail  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Deelname is gratis.

... meer info

 
 1 mei 2016
Green Guerilla

Schermafbeelding_2016-03-18_om_10.18.20

Een nieuwe lente, een nieuw begin! Laten we straatstenen optillen om er kruiden te kweken, samen de gevels verticaal bezaaien met bloemen, pleinen bezetten met groenten en planten. Want legergroen is er helaas al meer dan genoeg in ’t stad.

Guerrilla gardeners planten, bij wijze van gezond protest, wereldwijd groen op onverwachte grijze plekken in de stad. Voor het aanplanten van een huisapotheek bijvoorbeeld, zomaar op straat. Met perkjes in de berm voor wildpluk.

Het woord cultuur komt uit het Latijn van cultura en is afgeleid van colere: bebouwen, bewerken, vereren, versieren en onderhouden. Dus laat ons wroeten, planten en besproeien! Zin om mee collectief een betere samenleving te cultiveren? Wij halen alvast ons gietertje boven.

In het lentezonnetje was er in onze boekhandel een kunstenares aan het werk. Sigrid Volders van Earth.pot.rope.plant vulde een witte muur met groene boekenhangers. Creatief met sculpturen waarbij ook boeken een eigengereide bijdrage leveren voor het telen van scheutjes natuur. Earth.pot.rope.plant maakte ook een lijst met boekentips. Daarnast kon u ons de voorbije week vinden op Ecopolis en Botanik. Redenen genoeg om heel wat nieuwe boeken in huis te halen.

Vanaf 1 mei staat de winkel dus helemaal in het teken van Green Guerilla, ‘Want al pluk je alle bloemen, de lente hou je niet tegen’, zei Pablo Neruda.


 
 8 Juni - 11 Juni 2016
Poëziedagen tijdens Felix Poetry Festival

resizedIMG_1536

Binnenkort vindt de achtste editie van het Felix Poetry Festival plaats. Op dit festival kan u genieten van een kwalitatieve keuze uit poëzie van hier en elders. Zo divers het genre is, zo gevarieerd is het programma. Dichters en songsmeden, oude rotten en jong geweld, internationale gasten en woordkunstenaars van eigen bodem, slam, rap, spoken word, het serieuze werk naast speelse performances, alles kan, alles mag, zolang het maar van de bovenste plank, gemeend en woordvast is. Voor ons een mooie reden voor ons om onze afdeling poëzie eens extra in de kijker te zetten.

Van 8 tot en met 11 juni krijgt u 20% korting op poëzie.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden