Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
10 Augustus 2016
Leesgroep Kinder- en Jeugdjury

lezen_is_cool

 

Wij lezen mee met de kinder- en jeugdjury (KJV). Een keer per maand komen jonge lezers samen en bespreken een boek met een volwassen begeleider. Voor lezers van 6 tot en met 14 jaar. Zin om deel te nemen? mail  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Deelname is gratis.

... meer info

 
 1 mei 2016
Green Guerilla

Schermafbeelding_2016-03-18_om_10.18.20

Een nieuwe lente, een nieuw begin! Laten we straatstenen optillen om er kruiden te kweken, samen de gevels verticaal bezaaien met bloemen, pleinen bezetten met groenten en planten. Want legergroen is er helaas al meer dan genoeg in ’t stad.

Guerrilla gardeners planten, bij wijze van gezond protest, wereldwijd groen op onverwachte grijze plekken in de stad. Voor het aanplanten van een huisapotheek bijvoorbeeld, zomaar op straat. Met perkjes in de berm voor wildpluk.

Het woord cultuur komt uit het Latijn van cultura en is afgeleid van colere: bebouwen, bewerken, vereren, versieren en onderhouden. Dus laat ons wroeten, planten en besproeien! Zin om mee collectief een betere samenleving te cultiveren? Wij halen alvast ons gietertje boven.

In het lentezonnetje was er in onze boekhandel een kunstenares aan het werk. Sigrid Volders van Earth.pot.rope.plant vulde een witte muur met groene boekenhangers. Creatief met sculpturen waarbij ook boeken een eigengereide bijdrage leveren voor het telen van scheutjes natuur. Earth.pot.rope.plant maakte ook een lijst met boekentips. Daarnast kon u ons de voorbije week vinden op Ecopolis en Botanik. Redenen genoeg om heel wat nieuwe boeken in huis te halen.

Vanaf 1 mei staat de winkel dus helemaal in het teken van Green Guerilla, ‘Want al pluk je alle bloemen, de lente hou je niet tegen’, zei Pablo Neruda.


 
 8 Juni - 11 Juni 2016
Poëziedagen tijdens Felix Poetry Festival

resizedIMG_1536

Binnenkort vindt de achtste editie van het Felix Poetry Festival plaats. Op dit festival kan u genieten van een kwalitatieve keuze uit poëzie van hier en elders. Zo divers het genre is, zo gevarieerd is het programma. Dichters en songsmeden, oude rotten en jong geweld, internationale gasten en woordkunstenaars van eigen bodem, slam, rap, spoken word, het serieuze werk naast speelse performances, alles kan, alles mag, zolang het maar van de bovenste plank, gemeend en woordvast is. Voor ons een mooie reden voor ons om onze afdeling poëzie eens extra in de kijker te zetten.

Van 8 tot en met 11 juni krijgt u 20% korting op poëzie.


 
27 april 2016
Anja Meulenbelt (Eye on Palestine)

anja_meulenbelt

Schrijfster, feministe en activiste Anja Meulenbelt (1945) komt op 7 mei haar boek Kwart over Gaza voorstellen.

Anja Meulenbelt komt al meer dan twintig jaar regelmatig in de Gazastrook, en heeft meerdere boeken over Israël/Palestina geschreven.

In het kader van Eye on Palestine gaat Inge Neefs met haar in gesprek.

alle info


 
PDF Print E-mail
Green guerrilla (nieuwsbrief april)
25 april 2016 

Beste,

Een nieuwe lente, een nieuw begin! Laten we straatstenen optillen om er kruiden te kweken, samen de gevels verticaal bezaaien met bloemen, pleinen bezetten met groenten en planten. Want legergroen is er helaas al meer dan genoeg in ’t stad.

Guerrilla gardeners planten, bij wijze van gezond protest, wereldwijd groen op onverwachte grijze plekken in de stad. Voor het aanplanten van een huisapotheek bijvoorbeeld, zomaar op straat. Met perkjes in de berm voor wildpluk.

green guerrillaHet woord cultuur komt uit het Latijn van cultura en is afgeleid van colere: bebouwen, bewerken, vereren, versieren en onderhouden. Dus laat ons wroeten, planten en besproeien! Zin om mee collectief een betere samenleving te cultiveren? Wij halen alvast ons gietertje boven.

In het lentezonnetje was er in onze boekhandel een kunstenares aan het werk. Sigrid Volders vanEarth.pot.rope.plant vulde een witte muur met groene boekenhangers. Creatief met sculpturen waarbij ook boeken een eigengereide bijdrage leveren voor het telen van scheutjes natuur. Earth.pot.rope.plant maakte ook een lijst met boekentips.

Vorige zondag 17 april vond je ons op Ecopolis, zaterdag 23 april vind je ons terug op de eerste editie vanBotanik in deSingel. Die dag wordt deSingel een groene haven in Antwerpen.

Vanaf volgende week staat de winkel dus helemaal in het teken van Green Guerilla, met veel nieuwe titels. Met enkele boeken kan je in deze nieuwsbrief al kennis maken ‘Want al pluk je alle bloemen, de lente hou je niet tegen’, zei Pablo Neruda.

Tussen al dat groene geweld door nemen we zaterdag de tijd om stil te staan bij Shakespeare. Op 23 april 2016 zal William Shakespeare 400 jaar dood zijn, maar zijn werk heeft in al die tijd niets aan belang ingeboet en wordt met de regelmaat van de klok opnieuw opgevoerd en verfilmd. Jürgen Pieters (Ugent) vertelt ons er zaterdag alles over.

Tot binnenkort,
Diane, Iris, Katrien, Nikki & Robrecht
De Groene Waterman

volledige nieuwsbrief lezen

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring