Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
PDF Print E-mail
13 Augustus 2016
Agenda
De uitverkoop van Zuid-Amerika door Raf Custers
Iets in ons boog diep van Jan Lauwereyns Goudzand van Paustovski Anna in kaart gebracht van Marek Sindelka De uitverkoop van Zuid-Amerika door Raf Custers
28/09 om 20u. 7/09 om 20u. 08/09 om 20u. 22/09 om 20u. 28/09 om 20u.
Een gesprek met auteur-journalist Raf Custers. Dichter Jan Lauwereyns stelt zijn nieuwste bundel voor. Prof. E. Waegemans interviewt vertaler en samensteller Wim Hartog. Tsjechisch supertalent Marek Šindelka (1984) stelt zijn boek voor. Een gesprek met auteur-journalist Raf Custers.
... naar volledige agenda
 
10 Augustus 2016
Leesgroep Kinder- en Jeugdjury

lezen_is_cool

 

Wij lezen mee met de kinder- en jeugdjury (KJV). Een keer per maand komen jonge lezers samen en bespreken een boek met een volwassen begeleider. Voor lezers van 6 tot en met 14 jaar. Zin om deel te nemen? mail  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Deelname is gratis.

... meer info

 
Openingsuren zomer
In juli en augustus zijn wij op van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 u. tot 18 u.
Vanaf september zijn we terug op maandag open. 
 
 1 mei 2016
Green Guerilla

Schermafbeelding_2016-03-18_om_10.18.20

Een nieuwe lente, een nieuw begin! Laten we straatstenen optillen om er kruiden te kweken, samen de gevels verticaal bezaaien met bloemen, pleinen bezetten met groenten en planten. Want legergroen is er helaas al meer dan genoeg in ’t stad.

Guerrilla gardeners planten, bij wijze van gezond protest, wereldwijd groen op onverwachte grijze plekken in de stad. Voor het aanplanten van een huisapotheek bijvoorbeeld, zomaar op straat. Met perkjes in de berm voor wildpluk.

Het woord cultuur komt uit het Latijn van cultura en is afgeleid van colere: bebouwen, bewerken, vereren, versieren en onderhouden. Dus laat ons wroeten, planten en besproeien! Zin om mee collectief een betere samenleving te cultiveren? Wij halen alvast ons gietertje boven.

In het lentezonnetje was er in onze boekhandel een kunstenares aan het werk. Sigrid Volders van Earth.pot.rope.plant vulde een witte muur met groene boekenhangers. Creatief met sculpturen waarbij ook boeken een eigengereide bijdrage leveren voor het telen van scheutjes natuur. Earth.pot.rope.plant maakte ook een lijst met boekentips. Daarnast kon u ons de voorbije week vinden op Ecopolis en Botanik. Redenen genoeg om heel wat nieuwe boeken in huis te halen.

Vanaf 1 mei staat de winkel dus helemaal in het teken van Green Guerilla, ‘Want al pluk je alle bloemen, de lente hou je niet tegen’, zei Pablo Neruda.


 
 8 Juni - 11 Juni 2016
Poëziedagen tijdens Felix Poetry Festival

resizedIMG_1536

Binnenkort vindt de achtste editie van het Felix Poetry Festival plaats. Op dit festival kan u genieten van een kwalitatieve keuze uit poëzie van hier en elders. Zo divers het genre is, zo gevarieerd is het programma. Dichters en songsmeden, oude rotten en jong geweld, internationale gasten en woordkunstenaars van eigen bodem, slam, rap, spoken word, het serieuze werk naast speelse performances, alles kan, alles mag, zolang het maar van de bovenste plank, gemeend en woordvast is. Voor ons een mooie reden voor ons om onze afdeling poëzie eens extra in de kijker te zetten.

Van 8 tot en met 11 juni krijgt u 20% korting op poëzie.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring