Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
27 april 2016
Anja Meulenbelt (Eye on Palestine)

anja_meulenbelt

Schrijfster, feministe en activiste Anja Meulenbelt (1945) komt op 7 mei haar boek Kwart over Gaza voorstellen.

Anja Meulenbelt komt al meer dan twintig jaar regelmatig in de Gazastrook, en heeft meerdere boeken over Israël/Palestina geschreven.

In het kader van Eye on Palestine gaat Inge Neefs met haar in gesprek.

alle info


 
PDF Print E-mail
Green guerrilla (nieuwsbrief april)
25 april 2016 

Beste,

Een nieuwe lente, een nieuw begin! Laten we straatstenen optillen om er kruiden te kweken, samen de gevels verticaal bezaaien met bloemen, pleinen bezetten met groenten en planten. Want legergroen is er helaas al meer dan genoeg in ’t stad.

Guerrilla gardeners planten, bij wijze van gezond protest, wereldwijd groen op onverwachte grijze plekken in de stad. Voor het aanplanten van een huisapotheek bijvoorbeeld, zomaar op straat. Met perkjes in de berm voor wildpluk.

green guerrillaHet woord cultuur komt uit het Latijn van cultura en is afgeleid van colere: bebouwen, bewerken, vereren, versieren en onderhouden. Dus laat ons wroeten, planten en besproeien! Zin om mee collectief een betere samenleving te cultiveren? Wij halen alvast ons gietertje boven.

In het lentezonnetje was er in onze boekhandel een kunstenares aan het werk. Sigrid Volders vanEarth.pot.rope.plant vulde een witte muur met groene boekenhangers. Creatief met sculpturen waarbij ook boeken een eigengereide bijdrage leveren voor het telen van scheutjes natuur. Earth.pot.rope.plant maakte ook een lijst met boekentips.

Vorige zondag 17 april vond je ons op Ecopolis, zaterdag 23 april vind je ons terug op de eerste editie vanBotanik in deSingel. Die dag wordt deSingel een groene haven in Antwerpen.

Vanaf volgende week staat de winkel dus helemaal in het teken van Green Guerilla, met veel nieuwe titels. Met enkele boeken kan je in deze nieuwsbrief al kennis maken ‘Want al pluk je alle bloemen, de lente hou je niet tegen’, zei Pablo Neruda.

Tussen al dat groene geweld door nemen we zaterdag de tijd om stil te staan bij Shakespeare. Op 23 april 2016 zal William Shakespeare 400 jaar dood zijn, maar zijn werk heeft in al die tijd niets aan belang ingeboet en wordt met de regelmaat van de klok opnieuw opgevoerd en verfilmd. Jürgen Pieters (Ugent) vertelt ons er zaterdag alles over.

Tot binnenkort,
Diane, Iris, Katrien, Nikki & Robrecht
De Groene Waterman

volledige nieuwsbrief lezen

 
Battle of Books #1: Over de grens PDF Print E-mail

lampedusaOp 22 april, tijdens de maand van de filosofie met als jaarthema ‘over de grens’, debatteren we een avond met Paul Verhaeghe, Thomas Decreus, Christophe Callewaert en Erik Vlaminck over de Herderiaanse ‘Volksgeist’ die nog steeds door Europa waart. Over hoe extreemrechts zich voedt aan de vrees voor vreemdelingen en steeds langere schaduwen uitgooit in de publieke opinievorming. Over hoe progressieve politici vervolgens, uit angst af te drijven van die zogenaamde electorale grondstroom, opschuiven naar dezelfde reactionaire denkbeelden en zo woordvoerders worden van een verhaal dat ons achteruit gooit, terug de geschiedenis in. En vooral: over wat we daar tegenover kunnen zetten…

Battle of Books wil een alternatief zijn voor de arena van de media. In plaats van een retorisch steekspel tussen uiterste stemmen waarbij de rol van het publiek beperkt blijft tot een duim omhoog of omlaag, werken we aan een opbouwende dialoog. Daarom kiezen we voor een progressieve debatcultuur tussen gelijkgezinden die het niet noodzakelijk met elkaar eens zijn. Om dan samen op zoek te gaan naar nuance in de ideeënstrijd, naar verfijning en verdieping van nieuwe inzichten.

toegang: €5 - graag een seintje als u komt via  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
19 april 2016
Wij lezen
boekcover keverjongen de levens van anderen van Neel Mukherjee 9789028426061 9780745336916
Diane Iris Katrien Nikki Robrecht

 
4 Juni 2016
Wij lezen
boekcover keverjongen de levens van anderen van Neel Mukherjee 9789028426061 9780745336916
Diane Iris Katrien Nikki Robrecht

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring