Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
Boekvoorstelling "Liefde in tijden van angst" van Bleri Lleshi PDF Print E-mail

liefde in tijden van angst

Na een uitverkochte eerste boekvoorstelling in Antwerpen komt Bleri Lleshi terug om zijn nieuwste boek voor te stellen in Antwerpen. 'Liefde in tijden van angst' is een prikkelend essay van een 'straatsfilosoof' over solidariteit, spiritualiteit en de noodzaak van een liefdessamenleving als reactie tegen de angstsamenleving.

::::::::::::::: Programma ::::::::::::::::::

16.00 Intro door De Groene Waterman
16.15 Lezing door Bleri Lleshi
17.00 Gesprek met het publiek
18.00 Einde

Inkom is 5 euro en u kan zich inschrijven via  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

>> meer info

 
09 maart 2016
Boekvoorstelling '360° Rome' van Luc Verhuyck

9789020970845

De Groene Waterman, Uitgeverij Lannoo en Luc Verhuyck nodigen u van harte uit op de voorstelling van 360° Rome.

Programma:
20:00 Verwelkoming en inleiding door Lieven Defour, uitgever Toerisme Lannoo
20:15 Chris Rachel Spatz gaat in gesprek met auteur Luc Verhuyck 
21:00 Vragenronde over het gebruik van de reisgids 
21:10 Receptie

Inkom is gratis, maar gelieve wel in te schrijven vóór maandag 7 maart via  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

>> meer informatie 

 
Wij Lezen 10 februari 2016 PDF Print E-mail

10 februari 2016

WijLezen

Iris: Het smelt - Lize Spit
Diane: De zwarte brug - Erik Vlaminck
Nikki: Fates and Furies - Lauren Groff
Katrien: The Dig - Cynan Jones
Robrecht: Gramsci  on Tahrir - Brecht De Smet

 
10 februari 2016
Boekvoorstelling 'Het is stil waar het niet waait' van Elisabeth Marain

Zaterdag 12 maart, 14u.

Diane Broeckhoven gaat in gesprek met Elisabeth Marian over haar nieuwe boek Het is stil waar het niet waait.

Twee families, het liefdeloze, gewelddadige gezin waar Gustave opgroeit en het warme nest van Julia, verstrengelen tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Ze worden verliefd en trouwen, maar Gustave heeft nog een andere liefde: de zee. Hij kan zijn droom om zeeman te worden niet opgeven, Julia legt zich hierbij neer. Hun relatie is hartstochtelijk, maar ook uitputtend. Het gezin breidt zich uit, Gustave strijdt voortdurend om een balans te vinden tussen zijn twee grote liefdes.

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, mist het gezin de kans om de oversteek naar Engeland te maken. Gustave voelt zich gedwongen om voor de Duitse bezetter te werken om zijn gezin te onderhouden. Na de bevrijding wordt hij hiervoor afgestraft. Hij kiest uiteindelijk voor een baan als kapitein in de hoop dat de vrijheid die de zee hem biedt, kan opwegen tegen het vreselijke stigma dat hem op het land achtervolgt.

Elisabeth Marain is een Vlaamse schrijfster. Ze werd geboren in Brugge tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor haar eerste boek, Het Tranenmeer, kreeg ze de prijs voor het beste debuut in 1979. Daarna schreef Marain de bestseller Rosalie niemand in 1988. Ze schreef ook verschillende jeugdboeken en theaterstukken.

>> meer info

 
10 februari 2016
Dubbelgesprek met Isabelle Rossaert en Ingrid Vander Veken

Zaterdag 19 maart, 16u.

zwijgen

Diane Broeckhoven gaat in gesprek met twee Vlaamse schrijfsters over hun nieuwste boeken en de passie voor het schrijven.  


Waarom botst elke vraag over de Tweede Wereldoorlog op de wrokkige stilte van een vader? Waarom krijgt een vijfjarig meisje een pop die als twee druppels water op haar moeder lijkt? En wat gebeurde er met de oom van wie elk spoor zo zorgvuldig is uitgewist? De geheimen uit haar kindertijd voeren Ingrid Vander Veken naar wat haar ouders altijd hebben verzwegen. Hoe de grote geschiedenis samenviel met de kleine, een wereldoorlog doorklonk in de intiemste oorlog denkbaar. En hoe, meer dan de keuze voor het verkeerde kamp of een verboden liefde, het zwijgen daarover levens bepaalde. Want wat onbespreekbaar blijft, wordt uiteindelijk onomkeerbaar. Zwijgen is een precieus boek over waarheid en leugens, over keuzes en hun gevolgen. Over wat in talloze families werd en nog steeds wordt toegedekt. 

Ingrid Vander Veken schreef theater en scenario’s, twee jeugdboeken en twee verhalenbundels, vier romans en een dagboek. Haar professionele ervaring als journaliste en columniste geeft zij door als docente Culturele Verslaggeving aan het Conservatorium. Zij is medeoprichter van de Vlaamse Auteursvereniging, was bestuurslid van PEN Vlaanderen en beheerder van de PEN-Schrijversflat.


Wanneer op een vroege morgen de mannen van Cucuron, aan de voet van het ruige Luberon-gebergte, de jacht op een bijzonder groot everzwijn openen en Max niet komt opdagen, zoeken ze er niets achter en vertrekken ze zonder hem. Na hun eerste schoten, hoog op de bergrug, horen ze een schreeuw – maar niet van een everzwijn.

Valérie is de laatste in het dorp die Max levend heeft gezien, de avond voor het jachtongeval. Het duurt een jaar tot ze beseft waarom ze naar Parijs vertrok: ze moest afstand van hem nemen. Had ze zijn laatste woorden, die hij haar die avond toefluisterde, wel begrepen? Had ze wel door dat hij zijn toekomst niet zonder haar voor zich zag? Haar geboortedorp werd te benauwd voor Valérie, en ze gaat aan de Sorbonne studeren. Maar Max en het everzwijn laten haar niet los. 
Jean-Michel, die Valérie in Parijs leert kennen, reist naar Cucuron en probeert in het dorp aan de hand van de geruchten, roddels en verhalen te reconstrueren wat er die ochtend op de berg daadwerkelijk is gebeurd. Dat is wat ik bemin is een boek over schoonheid op onverwachte plaatsen en over het ontstaan van mythes en legendes. Bovenal is het een sfeervol romandebuut over de levensreddende kracht van verhalen – omdat het idee van wat had kunnen zijn, meestal sterker is dan iedere realiteit.

Isabelle Rossaert (Genk, 1966) studeerde psychologie en werkt als (eind)redacteur en verslaggever. Als freelancejournalist schreef ze onder andere voor De Standaard, Onze Tijd en Weekend Knack. Daarnaast geeft ze workshops zakelijk en creatief schrijven. Eerder publiceerde Rossaert De verdwaalde ooievaar, en een verhalenbundel in samenwerking met Paul Verhaeghen. Dat is wat ik bemin is haar romandebuut.

 
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden