Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
Nieuwsbrief juli-augustus
7 juli 2017
Europese frontbestemmingen

Beste

Op 13 juli organiseert het Masereelfonds bij ons een interessante lezing van historicus Korneel De Rynck die langs Europese frontbestemming uit de Eerste Wereldoorlog trok. Komen luisteren is een beetje reizen door Europa.

Voor wie nog moet vertrekken of al zijn boeken al uit heeft, zetten we graag alle zomeracties en een paar interessante artikels op een rijtje.

Voor wie bang is voor de knip, geven we onderaan ook een overzicht van hoe wij bereikbaar zijn. Tijdens juli en augustus zijn wij op maandag gesloten. U kan dan van dinsdag tot en met zaterdag, van 9.30 tot 18 uur bij ons terecht.

Fijne vakantiedagen!

Hanne, Iris, Katrien, Karel, Marc en de vrijwilligers
De Groene Waterman

 

 
Nieuwsbrief juni
29 juni 2017
Uitnodiging Klantenweekend
Beste,

We starten het klantenweekend vrijdagavond om 18 uur en blijven open tot 20.30 uur. Zaterdag zijn wij open van 9.30 uur tot 18 uur en op zondag van 11 uur tot 17 uur.

We bieden tal van acties aan:
  • coöperanten krijgen 15% i.p.v. 10% op het hele aanbod
  • nieuwe koopjes met 50% korting
  • Colibri-pockets aan 5 euro stuk
  • Olympus titels aan 10 euro
  • Penguin Modern Classics: 3 kopen, 2 betalen
  • Van Oorschot klassiekers -20%
  • e.a.
en activiteiten: Bent u nog op zoek naar leesadvies?
Edith selecteerde de nieuwe titels voor onze leesgroep literatuur. Katrien gaf zomertips aan Knack en Nikki was onlangs te gast bij De Dagen om het over haar favoriete boeken te hebben.

En ook bij Marc Sound aan de overkant zijn er dit weekend mooie koopjes te doen. De winkel in Antwerpen sluit voorgoed de deuren. Robin vindt u vanaf zaterdag bij Thomas in Panoply books & records, de vernieuwde tweedehandsboekenzaak bij ons op de hoek.
En kent u iemand die een commercieel pand zoekt in het centrum? Wij zoeken nieuwe, toffe overburen.

Veel leesplezier deze zomer,
Hanne, Iris, Katrien, Karel en Marc
De Groene Waterman

 

 
Nieuwsbrief mei
18 mei 2017
Ontmoet Jasmin B. Frelih, Paul Moyaert en Margot Vanderstraeten

Beste lezer

Na de Confituur Boekhandelsprijs won Jeroen Olyslaegers zondag ook beide Fintro Literatuurprijzen: zowel de vakjury als de lezersjury bekroonden zijn roman WIL tot het beste Nederlandstalige literaire werk van het voorbije jaar. Een terechte keuze, vindt onze ex-collega en jurylid Edith. Waarom leest u verderop in deze nieuwsbrief.
Voor alle aandacht doorgaat naar de nieuwste titels, brengt Katrien graag nog even Oksana onder uw aandacht. "Poëtisch en lyrisch waar het kan, nuchter en suggestief waar het kwaad eenvoudigweg te groot is," zoals de jury het mooi omschreef.

Intussen liet Fintro weten "onvoldoende overtuigd te zijn van de return van de sponsoring die ze nu inbrengen" en zoekt Boek.be nieuwe manieren om de literatuur onder de aandacht te brengen. "Wat Fintro (een onderdeel van de BNP Paribas Groep) precies hoopte te bereiken, was nooit helemaal duidelijk. Dat de lezers van Malva van Hagar Peeters (winnares in 2016) in drommen naar de kantoren van Fintro zouden afzakken om een rekening te openen? Hebben ze na de bekroning van Jeroen Olyslaegers’ Wil misschien een speciale beleggingsportefeuille voor ‘tweezakken’ in het leven geroepen, die zowel in aandelen van FN Herstal doet als in Vluchtelingenwerk Vlaanderen investeert?" stelt Marc Reugebrink in een pittige en lezenswaardige opinie in De Standaard. 

Vrijwilliger Robrecht las Ware winst. Van TINA ('There Is No Alternative') naar TAPAS (‘There Are Plenty of AlternativeS’)? Voor wie een degelijke denkoefening wil over hoe ‘het alternatief’ er concreet kan uitzien, is dit verplichte literatuur! Ook de eigendomskwestie krijgt aandacht en wordt op scherp gezet.

Op zaterdag 20 mei ontvangen we een internationale prijswinnaar: de Sloveense schrijver Jasmin B. Frelih. Hij won met zijn roman Na/pol (In/tweeën) immers de European Union Prize for Literature. Om 11 uur gaat Sven Peeters (Pen-Vlaanderen) in gesprek met deze opvallende nieuwe stem in de hedendaagse Europese literatuur.

Er is nog mooi nieuws over literaire activiteiten in Antwerpen: wij mogen gratis tickets weggeven. Op 1 juni is Hilary Mantel te gast in het Vleeshuis, we hebben drie duoctickets uit te delen. Voor Waar is de tijd? Hier is de tijd, een eerbetoon aan Herman de Coninck, op 22 mei in de Arenbergschouwburg hebben we vijf duotickets.

En zit u al met de zomer in uw hoofd? Niet toevallig loopt er in de winkel net nu een actie met tal van Colibri-uitgaven: literaire toppers in handzaam meeneemformaat aan een actieprijs van 5 euro per stuk. Wij selecteerden alvast vijf aanraders uit het aanbod.

En natuurlijk stellen we u hieronder ook graag enkele pas verschenen titels voor.

Tot binnenkort!

Hanne, Iris, Karel, Katrien en Marc
De Groene Waterman

 

 
Kinderboekentips
24 november 2017

kinderboeken_web

Lees hier onze jaarlijkse nieuwsbrief vol kinderboeken: een mooie selectie van prentenboekenvoorleesboekenboeken om zelf te lezenpoëzienon-fictie tot young-adultboeken.
Voor elk wat wils.

 
Nieuwsbrief april
4 april 2017
Zoeken naar rust in de maand van de filosofie
Beste,

Traditiegetrouw staat april in het teken van de maand van de filosofie. Het thema van dit jaar is rust. Er is een grote roep naar meer rust in ons leven. Hoe stilstaan, hoe rust vinden in die kolkende drukte? Daarover denken we na verderop in deze nieuwsbrief.
Naast een aantal voordelen en acties hebben we heel wat boekentips. We vroegen ook Eva BrumagneBart StoutenSilvie MoorsAntoon Van den BreambusscheSerge Ornelis en Robrecht Vanderbeeken om na te denken over het thema "rust", en ons hun boekentips door te geven. 

Ook het gewone leven in de winkel loopt door, met heel wat mooie, nieuwe boeken en tal van activiteiten. Zo zet op zaterdag 8 april het Letterenhuis de deuren open voor het Letterenhuisfestival. Ook wij doen mee. Uw gastheer is Jeroen Olyslaegers, auteur van de veelbesproken roman Wil. Met auteur en vertaalster Els Snick praat hij over het literaire klimaat in de crisisjaren van de 20ste eeuw. De brug naar onze eigen (crisis)tijd wordt gemaakt met historicus en journalist Marc Reynebeau
Jeroen selecteerde ook een aantal boekentips over dit thema die u in de winkel kan ontdekken.

Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven. Zo is er op zaterdag 8 april de muzikale vertelling Mowgli van de Wolvenhorde, gebaseerd op het verhaal van Mowgli uit De Jungleboeken van Rudyard Kipling.
Op zaterdag 22 april om 14 u. kunnen kinderen komen filosoferen over de wereld in het algemeen en over de rol die wij daarin spelen in het bijzonder met Ilse Daems. En om 16u. stellen Floor De Backer en Silke Groffy hun debuut Verloren sokken voor.
Op zondag 30 april vindt het slotfeest plaats van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook auteurs Kristien Dieltiens, Tom Schoonooghe, Hans Vanacker en Brigitte Minne zijn erbij.

En tot slot nog dit: wij zijn fan van Bibi Dumon Tak en als zij een nieuw boek heeft willen we u dat meteen laten weten. Zonet verscheen Het Grote Vogelboek waarin Dumon Tak in haar gekende humoristische stijl de oude afbeeldingen uit de Nederlandsche vogelen voorzag van frisse teksten met leuke wetenswaardigheden over gaaien, zwanen en andere vogels. Een echte aanrader. U kan het hier zelf inkijken

Tot binnenkort
Hanne, Iris, Karel, Katrien, Marc, Nikki en de vrijwilligers
De Groene Waterman

> lees verder

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring