Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Nieuws uit De Groene Waterman
Nieuwsbrief september
31 augustus 2017
En hop, we vliegen er weer in: nieuwe titels, nieuwe activiteiten enz.

Beste lezer

Na een zomer vol mooie boeken is het uitkijken naar de nieuwe oogst.
De eerste interessante titels en recensies sijpelen binnen: The good immigrant (literaire stemmen over ras en migratie)Met dank aan de overkant (een poltieke geschiedenis van België door Vincent Scheltiens)De kuur (voor iedereen die ook deze zomer niet aan De Toverberg van Thomas Mann begon) en The corruption of capitalism (nieuw boek van econoom Guy Standing in pocket) en Het verlangen te zijn als alle anderen trokken alvast onze aandacht.

"Bij de Premio Strega, de meest prestigieuze Italiaanse literatuurprijs, heb je twee lijnen: die van Paolo Giordani en Niccolò Ammaniti én die van Primo Levi, Italo Calvino en Umberto Eco. Francesco Piccolo, winnaar van 2014, behoort met Het verlangen te zijn als alle anderen beslist tot de tweede lijn", is bij uitgeverij Wereldbibliotheek te horen.
Met aanstekelijke ironie en in een sprankelende stijl vertelt Piccolo in deze diepzinnige roman over collectiviteit en individualisme. Dit is puur leesgenot op hoog niveau, en uiterst actueel bovendien.

Er is meer Italiaans nieuws. Op 12 oktober stelt de Italiaanse auteur Francesco Pecoraro, bekroond met de Viareggio-prijs en in 2014 op de shortlist van de Premio Strega, Het leven in tijden van vrede bij ons voor. Leest u graag en wilt u uw Italiaans wat oefenen? Neem dan zeker eens contact op met  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. die regelmatig bij ons bijeenkomt.

Ook onze andere leesgroepen gaan in september terug van start. De leesgroep literatuur start met De wereld van gisteren van Stefan Zweig, waarin Zweig zijn individuele lot magnifiek projecteert op het lot van een hele generatie. Terwijl Zweig vertwijfeld op zoek gaat naar een nieuw Europa van pacifistische en humanistische signatuur, raakt Europa in de greep van de nazi's, die Zweigs bij miljoenen zo populair geworden werk in het openbaar lieten verbranden.
Femina Libera begint op 23 september met All about love van de Amerikaanse pionier en activiste Bell Hooks. Elke sessie wordt er ook een essay besproken uit The essential feminist reader, een opmerkelijk diverse reader met bekende en minder bekende feministische stemmen.

Eerste hoogtepunt in ons werkjaar is ManiFiestaManiFiesta is niet alleen een festival met live concerten, fims, comedy en politieke debatten. Met zijn boekenbeurs en boekenforum is het ook de place to be voor elke kritische lezer. Je vindt er Frans- en Nederlandstalige romans, poëzie, kinderboeken, maar ook een uitgebreid aanbod aan boeken over Belgische en internationale politiek. Ook het auteursprogramma groeit met namen als Dirk De Wachter, Els Snick, Jeroen Olyslaegers, Tom Lanoye, Mohamed El Bachiri en vele anderen.

Verder op ons septemberprograma komt u onder meer Maja Wolny en Diane Broeckhoven tegen, maar ook debutanten Vincent Merckx en Mo-columniste Aya Sabi.

Met hartelijke groet
Hanne, Iris, Karel, Katrien, Marc en de vrijwilligers
De Groene Waterman


Foto: Boekenforum ManiFiesta 2014, Kevin Van den Panhuyzen

 

 
Nieuwsbrief juli-augustus
7 juli 2017
Europese frontbestemmingen

Beste

Op 13 juli organiseert het Masereelfonds bij ons een interessante lezing van historicus Korneel De Rynck die langs Europese frontbestemming uit de Eerste Wereldoorlog trok. Komen luisteren is een beetje reizen door Europa.

Voor wie nog moet vertrekken of al zijn boeken al uit heeft, zetten we graag alle zomeracties en een paar interessante artikels op een rijtje.

Voor wie bang is voor de knip, geven we onderaan ook een overzicht van hoe wij bereikbaar zijn. Tijdens juli en augustus zijn wij op maandag gesloten. U kan dan van dinsdag tot en met zaterdag, van 9.30 tot 18 uur bij ons terecht.

Fijne vakantiedagen!

Hanne, Iris, Katrien, Karel, Marc en de vrijwilligers
De Groene Waterman

 

 
Nieuwsbrief juni
29 juni 2017
Uitnodiging Klantenweekend
Beste,

We starten het klantenweekend vrijdagavond om 18 uur en blijven open tot 20.30 uur. Zaterdag zijn wij open van 9.30 uur tot 18 uur en op zondag van 11 uur tot 17 uur.

We bieden tal van acties aan:
  • coöperanten krijgen 15% i.p.v. 10% op het hele aanbod
  • nieuwe koopjes met 50% korting
  • Colibri-pockets aan 5 euro stuk
  • Olympus titels aan 10 euro
  • Penguin Modern Classics: 3 kopen, 2 betalen
  • Van Oorschot klassiekers -20%
  • e.a.
en activiteiten: Bent u nog op zoek naar leesadvies?
Edith selecteerde de nieuwe titels voor onze leesgroep literatuur. Katrien gaf zomertips aan Knack en Nikki was onlangs te gast bij De Dagen om het over haar favoriete boeken te hebben.

En ook bij Marc Sound aan de overkant zijn er dit weekend mooie koopjes te doen. De winkel in Antwerpen sluit voorgoed de deuren. Robin vindt u vanaf zaterdag bij Thomas in Panoply books & records, de vernieuwde tweedehandsboekenzaak bij ons op de hoek.
En kent u iemand die een commercieel pand zoekt in het centrum? Wij zoeken nieuwe, toffe overburen.

Veel leesplezier deze zomer,
Hanne, Iris, Katrien, Karel en Marc
De Groene Waterman

 

 
Nieuwsbrief mei
18 mei 2017
Ontmoet Jasmin B. Frelih, Paul Moyaert en Margot Vanderstraeten

Beste lezer

Na de Confituur Boekhandelsprijs won Jeroen Olyslaegers zondag ook beide Fintro Literatuurprijzen: zowel de vakjury als de lezersjury bekroonden zijn roman WIL tot het beste Nederlandstalige literaire werk van het voorbije jaar. Een terechte keuze, vindt onze ex-collega en jurylid Edith. Waarom leest u verderop in deze nieuwsbrief.
Voor alle aandacht doorgaat naar de nieuwste titels, brengt Katrien graag nog even Oksana onder uw aandacht. "Poëtisch en lyrisch waar het kan, nuchter en suggestief waar het kwaad eenvoudigweg te groot is," zoals de jury het mooi omschreef.

Intussen liet Fintro weten "onvoldoende overtuigd te zijn van de return van de sponsoring die ze nu inbrengen" en zoekt Boek.be nieuwe manieren om de literatuur onder de aandacht te brengen. "Wat Fintro (een onderdeel van de BNP Paribas Groep) precies hoopte te bereiken, was nooit helemaal duidelijk. Dat de lezers van Malva van Hagar Peeters (winnares in 2016) in drommen naar de kantoren van Fintro zouden afzakken om een rekening te openen? Hebben ze na de bekroning van Jeroen Olyslaegers’ Wil misschien een speciale beleggingsportefeuille voor ‘tweezakken’ in het leven geroepen, die zowel in aandelen van FN Herstal doet als in Vluchtelingenwerk Vlaanderen investeert?" stelt Marc Reugebrink in een pittige en lezenswaardige opinie in De Standaard. 

Vrijwilliger Robrecht las Ware winst. Van TINA ('There Is No Alternative') naar TAPAS (‘There Are Plenty of AlternativeS’)? Voor wie een degelijke denkoefening wil over hoe ‘het alternatief’ er concreet kan uitzien, is dit verplichte literatuur! Ook de eigendomskwestie krijgt aandacht en wordt op scherp gezet.

Op zaterdag 20 mei ontvangen we een internationale prijswinnaar: de Sloveense schrijver Jasmin B. Frelih. Hij won met zijn roman Na/pol (In/tweeën) immers de European Union Prize for Literature. Om 11 uur gaat Sven Peeters (Pen-Vlaanderen) in gesprek met deze opvallende nieuwe stem in de hedendaagse Europese literatuur.

Er is nog mooi nieuws over literaire activiteiten in Antwerpen: wij mogen gratis tickets weggeven. Op 1 juni is Hilary Mantel te gast in het Vleeshuis, we hebben drie duoctickets uit te delen. Voor Waar is de tijd? Hier is de tijd, een eerbetoon aan Herman de Coninck, op 22 mei in de Arenbergschouwburg hebben we vijf duotickets.

En zit u al met de zomer in uw hoofd? Niet toevallig loopt er in de winkel net nu een actie met tal van Colibri-uitgaven: literaire toppers in handzaam meeneemformaat aan een actieprijs van 5 euro per stuk. Wij selecteerden alvast vijf aanraders uit het aanbod.

En natuurlijk stellen we u hieronder ook graag enkele pas verschenen titels voor.

Tot binnenkort!

Hanne, Iris, Karel, Katrien en Marc
De Groene Waterman

 

 
Kinderboekentips
24 november 2017

kinderboeken_web

Lees hier onze jaarlijkse nieuwsbrief vol kinderboeken: een mooie selectie van prentenboekenvoorleesboekenboeken om zelf te lezenpoëzienon-fictie tot young-adultboeken.
Voor elk wat wils.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring