Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
22 februari 2018
Tip van vrijwilliger Chris: Elisabeth Marain De laatste vlucht naar Havana

Elisabeth Marain De laatste vlucht naar Havana

Mireille Cottenjé en Elisabeth Marain. Twee schrijfsters, twee vriendinnen. Om te vieren dat Mireille van haar kanker is genezen, besluiten ze een maand te gaan rondtrekken in het Cuba van Fidel Castro. Zo staat op het achterplat te lezen. Het is 2005. Wat begint als de zoveelste trektocht, zeker voor Mireille, eindigt in een ware nachtmerrie.

>> Lees de volledige recensie
>> De laatste vlucht naar Havana bestellen

 
22 februari 2018
Tip van Jan: Arc de Triomphe

Arc de Triomphe - Erich Maria Remarque
Hoewel hij schrijft over een wereld die zichzelf heeft overgeleverd aan vernietiging, wanhoop en brutaal geweld herinnert Remarque ons voortdurend aan liefde, levenslust en schoonheid. 'Wonderlijk dat men sterven kan terwijl men liefheeft', klinkt het. Zelfs op de rand van de catastrophe zijn mensen nog in staat om geluk te vinden en van elkaar te houden, genereus en hartstochtelijk.

>> Lees de volledige recensie

>> Arc de Triomphe bestellen

 
22 februari 2018
Tip van Katrien: Het boek Joan

Een echte aanrader. Ik had tot nu toe nog helemaal niet veel sci-fi gelezen en was totaal geen fan van het genre, maar dit boek is met zo'n vaart geschreven en het is bijzonder meeslepend, bij momenten zeer heftig maar soms ook menselijk en heel teder. Mijn eerste sci-fi die ik echt heel graag gelezen heb.

In de nabije toekomst is de aarde veranderd in een slagveld. Degenen die de verwoesting overleefden hebben hun intrek genomen in een mysterieus complex dat boven de aardbol zweeft: CIEL. Een liefdeloze plek, waar mensen veranderd zijn in haar-, pigment- en seksloze wezens. Ze schrijven geen verhalen meer op papier, maar branden ze op hun huid. Op CIEL regeert de charismatische en gewelddadige leider Jean de Men met ijzeren tucht. Een groep rebellen verenigt zich om die dictatuur omver te werpen, gedreven door het heroïsche lied van Joan, een kindstrijder met een ongekende, aardse kracht.
Het boek Joan is een dystopisch meesterwerk. Een meeslepend verhaal over verwoesting en liefde op de meest grimmige plaatsen, over wat het betekent om mens te zijn, over de fluïditeit van seks en gender, en de rol van kunst als een middel om te overleven.

>> Lees hier een stukje uit Het boek Joan

>> Het boek Joan bestellen


 
14 december 2017
Tip van vrijwilliger Chris: Bart Stouten Over Bach

over bach

Bart Stouten over Bach: een chaconne in woorden

‘Mijn partita in woorden zal lijken op Bachs beroemde Chaconne in d klein,’ belooft Bart Stouten in het begin van zijn magistrale Bachboek. En hij houdt woord. Maar hij doet dit niet alleen. Beckett, Proust, Vivaldi, Pasolini, Joyce, Stravinsky, Berlioz, Anna Enquist, Ria Bollen en zovele anderen, elk op zijn of haar gebied, zijn zijriviertjes die uitmonden in de grote Bachstroom. Dankzij ontelbare interessante links beland je in het vruchtbare deltagebied van het erudiete Stoutenbrein. Woorden zijn afzonderlijk te specifiek, ze kunnen de planeet van mijn bewustzijn slechts bereiken door eerst een dampkring van associaties en connotaties te passeren.

>> Lees de volledige recensie
>> Over Bach bestellen

 
13 november 2017
Tip van Jan: Honderd jaar eenzaamheid

Honderd jaar eenzaamheid - Gabriel García Márquez
Het boek met de mooiste openingszin ooit wordt vijftig jaar en dat verdient een luxueuze heruitgave. Een boek vol dromen, raadsels en wonderen, dat het perfecte evenwicht vindt tussen sprookje, familie-epos en politieke kroniek. Deze klassieker van het magisch-realisme laat zich lezen als een ode aan de menselijke verbeeldingskracht, stilistisch volmaakt en doordrongen van noodlottige tragiek en groots plezier.

>> Honderd jaar eenzaamheid bestellen

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring