Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
25 mei 2018
Vrijwilliger Chris over Philip Roth

philip rothIn memoriam Philip Roth

De ene dag ontbreekt op Wikipedia de lijn 'Overleden:' ; de andere dag zijn datum en plaats voor eeuwig ingevuld. Voor de joods-Amerikaanse Philip Roth is dit 22 mei 2018 New York, op de gezegende leeftijd van 85 jaar. Of toch niet gezegend? Sommige auteurs leven niet lang genoeg opdat ze, na dikwijls te zijn genomineerd, de Nobelprijs voor Literatuur mogen in ontvangst nemen. Niet alleen Big Apple treurt om het heengaan van een briljant schrijver en Pulitzer-Prize-winnaar. Wereldwijd rouwen trouwe Philip Roth-lezers om het verlies van een uitzonderlijk literair talent, ook al had ie zijn pen al te ruste gelegd. Bij het horen van het nieuws op de radio dook ik meteen in mijn boekenkast op zoek naar titels van zijn hand.

>> Lees de volledige recensie

 
22 februari 2018
Tip van vrijwilliger Chris: Elisabeth Marain De laatste vlucht naar Havana

Elisabeth Marain De laatste vlucht naar Havana

Mireille Cottenjé en Elisabeth Marain. Twee schrijfsters, twee vriendinnen. Om te vieren dat Mireille van haar kanker is genezen, besluiten ze een maand te gaan rondtrekken in het Cuba van Fidel Castro. Zo staat op het achterplat te lezen. Het is 2005. Wat begint als de zoveelste trektocht, zeker voor Mireille, eindigt in een ware nachtmerrie.

>> Lees de volledige recensie
>> De laatste vlucht naar Havana bestellen

 
22 februari 2018
Tip van Jan: Arc de Triomphe

Arc de Triomphe - Erich Maria Remarque
Hoewel hij schrijft over een wereld die zichzelf heeft overgeleverd aan vernietiging, wanhoop en brutaal geweld herinnert Remarque ons voortdurend aan liefde, levenslust en schoonheid. 'Wonderlijk dat men sterven kan terwijl men liefheeft', klinkt het. Zelfs op de rand van de catastrophe zijn mensen nog in staat om geluk te vinden en van elkaar te houden, genereus en hartstochtelijk.

>> Lees de volledige recensie

>> Arc de Triomphe bestellen

 
22 februari 2018
Tip van Katrien: Het boek Joan

Een echte aanrader. Ik had tot nu toe nog helemaal niet veel sci-fi gelezen en was totaal geen fan van het genre, maar dit boek is met zo'n vaart geschreven en het is bijzonder meeslepend, bij momenten zeer heftig maar soms ook menselijk en heel teder. Mijn eerste sci-fi die ik echt heel graag gelezen heb.

In de nabije toekomst is de aarde veranderd in een slagveld. Degenen die de verwoesting overleefden hebben hun intrek genomen in een mysterieus complex dat boven de aardbol zweeft: CIEL. Een liefdeloze plek, waar mensen veranderd zijn in haar-, pigment- en seksloze wezens. Ze schrijven geen verhalen meer op papier, maar branden ze op hun huid. Op CIEL regeert de charismatische en gewelddadige leider Jean de Men met ijzeren tucht. Een groep rebellen verenigt zich om die dictatuur omver te werpen, gedreven door het heroïsche lied van Joan, een kindstrijder met een ongekende, aardse kracht.
Het boek Joan is een dystopisch meesterwerk. Een meeslepend verhaal over verwoesting en liefde op de meest grimmige plaatsen, over wat het betekent om mens te zijn, over de fluïditeit van seks en gender, en de rol van kunst als een middel om te overleven.

>> Lees hier een stukje uit Het boek Joan

>> Het boek Joan bestellen


 
Januari 2019
Tip van Jan: Blindganger

Blindganger - Michael Ondaatje

'Blindganger' is geen oorlogsverhaal maar onderzoekt de wonden die na een oorlog in mensen en gemeenschappen achterblijven. Bovenal is het een roman over de kunst van het herinneren. Het verleden is als een uit elkaar gerafeld weefsel waarvan het oorspronkelijke patroon nooit meer te herstellen is. 
€ 20,99 - 10% korting voor aandeelhouders - 288 pagina's - Nieuw Amsterdam

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring