Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
Tip van Katrien
8 april 2015 - door Katrien
wat_behouden_blijft

Wat behouden blijft - Wallace Stegner - Lebowskipublishers

Deze tip van collega Nikki was goud waard. Over dromen, vriendschap, het huwelijk en ouder worden.
Zo eerlijk, zo ontroerend, zo mooi!

Ten tijde van de Grote Depressie ontmoeten twee jonge stellen elkaar voor het eerst.
Charity en Sally zijn in verwachting, Sid en Larry werken beiden aan de faculteit Engels van de Universiteit van Wisconsin. Een levenslange vriendschap is geboren. Bijna vier decennia lang delen de echtparen lief en leed.
Wat behouden blijft, geschreven vanuit het perspectief van de oude Larry, is een roman die uitblinkt in stil realisme en een diep mededogen, waaruit de levenswijsheid blijkt van de auteur, die het boek – zijn laatste roman – op 78-jarige leeftijd schreef.

 
Tip van Katrien
9 april 2015 - door Katrien
fontana_geweten_van_roberto_doni_

Het geweten van Roberto Doni - Giorgio Fontana - Van Oorschot

Hoe menselijk mag/kan rechtspraak zijn? Fontana en Doni doen je doordenken. Heel goed.

Een immigrant dreigt onschuldig achter de tralies te belanden. Een ervaren aanklager komt in gewetensnood.
Een Afrikaanse immigrant is in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling voor een geruchtmakende schietpartij. Roberto Doni, een ervaren officier van justitie die vlak voor zijn pensioen staat, krijgt deze ogenschijnlijk eenvoudige zaak toegeschoven. Alles wijst immers op de schuld van de immigrant. Maar Doni laat zich door een jonge journaliste overtuigen de zaak serieus te onderzoeken. Zij neemt de magistraat mee de Milanese achterbuurten in. Hier wordt hij geconfronteerd met een kant van de samenleving die mijlenver afstaat van zijn luxeleven en het statige Paleis van Justitie. Hun bevindingen dwingen hem te kiezen tussen de makkelijke weg en zijn geweten. In deze literaire roman breekt Giorgio Fontana de façade van de onpartijdige rechtspraak steen voor steen af en legt hij een groot moreel dilemma bloot.

 
Bespreking
8 april 2015 - door Robrecht Vanderbeeken
theater een westerse geschiedenis - thomas crombez

Theater. Een westerse geschiedenis - Thomas Crombez (e.a.)

Eindelijk is er een degelijk handboek theatergeschiedenis. Het laatste overzichtswerk dateert alweer van 1969. Toen moest ‘de nieuwe golf’ in België nog beginnen, met voortrekkers als Josse De Pauw, Jan Lauwers, Jan Fabre, Guy Cassiers, Jan Decorte, Anne Teresa de Keersmaeker, Marc Vanrunxt en vele anderen. Het is een handboek met veel troeven. De auteurs kozen er bijvoorbeeld voor samen een omvattend verhaal te vertellen van de Oudheid tot begin 21ste eeuw. Die collectieve aanpak loont.

 

 

 

 
Tip van Diane

Het woord - Charlie Hebdo. Menno Grootveld (red.)

8 april 2015
door Diane Vangeneugden

het woord charlie hebdo menno grootveld

De aanslag op Charlie Hebdo veroorzaakte een tsunami aan 'je suis charlie'-betuigingen; 'onmenselijke daad tegen de vrije meningsuiting', 'aanslag op de democratie' enz.

Een aantal opiniemakers ging tegen deze 'universele' stroom in, oa:

over Ayaan Hirsi Ali's moslimhaat; over “alles moet kunnen want vrije meningsuiting” als dekmantel voor racisme. “Zij” zijn het geweld en “wij” zijn de democratie (nochtans waren de daders “Franse” inwoners dus “wij”). Kijk in eigen samenleving naar de vervreemding van “onze” eigen bevolking die veroorzaakt en genegeerd wordt door het beleid. De voedingsbodem voor extremisme en geweld in het Westen ligt niet in de moslimlanden, maar bij ons. “Europa is in oorlog met zichzelf”.

Tip: lees het boekje van achter naar voor!

 

Uitgeverij Leesmagazijn - 118 blz – €14,95 - boek bestellen

 
Tip van Thomas

Nog lang en gelukkig - Dree Peremans sr., Pieter Fannes (illustraties)

8 april 2015
door Thomas Blommaert

nog lang en gelukkig - dree peremans sr, pieter fannes

Je maakt wat mee als de vrouw die winden laat een prins huwt! Uit gêne houdt ze zich dagenlang in. Tot... ze zich toch maar laat gaan. Dan worden de takken van de bomen gerukt, deuren en ramen uit hun hengsels gelicht en het vee van de buren het meer ingeblazen. Dan vliegen pannen mijlenver van de daken. Worden bossen ontbladerd. Rivieren uit hun oevers geblazen. Landerijen in puinhopen herschapen.

In Nog lang en gelukkig verzamelt Dree Peremans vijftig eigenzinnige sprookjes. Het boek is een universum waar naast vrouwen die winden laten ook meisjes met ganzenpoten rondlopen, mannen met koeien zijn getrouwd, en konijnen ook jongens zijn. Hun avonturen duren niet altijd even lang en eindigen ook niet altijd gelukkig, maar de boodschap is duidelijk: tevreden zijn is van een hogere orde dan heilloos geluk nastreven. Het is wat het is en je heb wat je hebt. Dat zou ruim voldoende moeten zijn om aan het einde van de rit iets als ‘nog lang en gelukkig’ in het achterhoofd te hebben.

 

Uitgeverij Epo 240 p. - €24,90 - boek bestellen

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring