Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
Tip van Thomas

Nog lang en gelukkig - Dree Peremans sr., Pieter Fannes (illustraties)

8 april 2015
door Thomas Blommaert

nog lang en gelukkig - dree peremans sr, pieter fannes

Je maakt wat mee als de vrouw die winden laat een prins huwt! Uit gêne houdt ze zich dagenlang in. Tot... ze zich toch maar laat gaan. Dan worden de takken van de bomen gerukt, deuren en ramen uit hun hengsels gelicht en het vee van de buren het meer ingeblazen. Dan vliegen pannen mijlenver van de daken. Worden bossen ontbladerd. Rivieren uit hun oevers geblazen. Landerijen in puinhopen herschapen.

In Nog lang en gelukkig verzamelt Dree Peremans vijftig eigenzinnige sprookjes. Het boek is een universum waar naast vrouwen die winden laten ook meisjes met ganzenpoten rondlopen, mannen met koeien zijn getrouwd, en konijnen ook jongens zijn. Hun avonturen duren niet altijd even lang en eindigen ook niet altijd gelukkig, maar de boodschap is duidelijk: tevreden zijn is van een hogere orde dan heilloos geluk nastreven. Het is wat het is en je heb wat je hebt. Dat zou ruim voldoende moeten zijn om aan het einde van de rit iets als ‘nog lang en gelukkig’ in het achterhoofd te hebben.

 

Uitgeverij Epo 240 p. - €24,90 - boek bestellen

 

 
Bespreking
8 april 2015 - door Katrien Merckx
dit kan niet waar zijn joris luyendijk

Dit kan niet waar zijn - Joris Luyendijk

15 septemer 2008, de Amerikaanse bank Lehman Brothers gaat failliet. Topbankiers en insiders van The City, het financiële centrum van Europa in Londen, beseffen hoe erg dit is. Media en politici liegen ons voor dat het om een ernstige financiële crisis gaat. Niet meer, niet minder. Alles is (al terug) onder controle. Het duurde tot 2014 tot Herman Van Rompuy, toenmalig voorzitter van de Europese Raad, toegaf dat we op “enkele millimeters van een totale implosie” hebben verkeerd.

Nederlands journalist en antropoloog Joris Luyendijk start een blog voor de Britse krant The Guardian en trekt de City in met de vraag: “Wie zijn die hebzuchtigen die dit op hun geweten hebben en nu gewoon verder doen? Hoe kunnen ze met zichzelf leven?” Hij wil begrijpen wat er gebeurd is, deze wereld begrijpbaar maken voor anderen en onderzoeken of dit opnieuw kan gebeuren. Deze zoektocht en de reacties op zijn blog vormen de basis voor Joris Luyendijk zijn nieuwste boek Dit kan niet waar zijn. Joris Luyendijk onder bankiers.

 

 

 

 
Bespreking
8 april 2015 - door Frank Willems
marxistische economie herbekeken - ludo cuyvers

Marxistische economie herbekeken - Ludo Cuyvers

Cuyvers is de uitdaging aangegaan de economische theorieën die Marx in de drie delen van Das Kapital uiteenzet te toetsen aan de hedendaagse economische wetenschap. Wat is er vandaag nog geldig, wat hebben (neo)Marxistische auteurs ermee aangevangen om de huidige economische evolutie van het kapitalisme te verklaren? Het thema is boeiend en Cuyvers blijft niet steken in een apologie van Marx nog in een kortzichtige afwijzing als verouderd...

 

 

 

 
Bespreking

Help! Mijn kind heeft een eetstoornis - Els Verheyen en Staf Henderickx

23 maart 2015
door Thomas Blommaert

help mijn kind heeft een eetstoornis - els verheyen staf henderickx

Zondag 13 september 2009. De hemel valt op het hoofd van Linda en Johnny. Hun dochter Chloë overlijdt aan de gevolgen van eetstoornis anorexia nervosa. Het meisje is nog geen zestien. Was het Chloë’s lot te sterven? Uiteraard niet. Ze had sneller gepaste zorg moeten krijgen. In de plaats daarvan hoorden zij en haar ouders: ‘Sorry, er is een wachttijd van zes maanden.’

Dit boek valt uiteen in twee delen. In het eerste komt Staf Henderickx, de huisarts van Chloë, aan het woord, in het tweede Els Verheyen, een klinisch psychologe. Beiden hebben één doel: een betere hulpverlening. Want helaas lopen er veel potentiële Chloë’s rond. Ze worden steeds jonger. ‘Ons jongste patiëntje is acht’, verklaarde een kinder- en jeugdpsychiater van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen onlangs. Wat kunnen we leren uit de verhalen van familieleden van een kind met een eetstoornis? Hoe kunnen familieleden die pas met de diagnose geconfronteerd worden zich voorbereiden op wat komt? Hoe steun je je kind tijdens het ziekte- en herstelproces? Help! Mijn kind heeft een eetstoornis beantwoordt de vragen die er toe doen.

 

Uitgeverij Epo – 192 blzn. – €18,00– boek bestellen

 

 
Tip van Robrecht
13 maart 2015 - door Robrecht Vanderbeeken
huurlingen, geheim agenten en diplomaten - ludo de witte

Huurlingen, geheim agenten en diplomaten - Ludo de Witte

In 2011 sprak Solidair met socioloog Ludo De Witte over de klacht die de Lumumba-familie toen indiende tegen vooraanstaande Belgen voor betrokkenheid bij de moord op Patrice Lumumba in 1961. Dat proces laat op zich wachten. De Witte schreef met De moord op Lumumba (1999) een voor onze geschiedenis onmisbaar boek dat leidde tot de parlementaire Lumumba-commissie (2001-2002) die de Belgische betrokkenheid bij de moord op de eerste Congolese premier vaststelde. Recent verscheen een vervolgboek, Huurlingen, geheimagenten en diplomaten, waarin De Witte inzoomt op de tragische jaren na moord: de geboorte van de Mobutu-dictatuur.

 

 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring