Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
Tip van Edith
30 maart 2015 - door Edith Aerts
kleine memed - yasar kemal

Kleine Memed - Yasar Kemal

Yasar Kemal wordt momenteel beschouwd als de grootste nog levende Turkse schrijver. In Kleine Memed ontmoeten we de kleine, tengere Memed: een symbool van de strijd tegen elke vorm van onderdrukking. Laat je meesleuren naar de prachtige natuur van Anatolië en ontmoet er onze legendarische held, een inspiratiebron voor iedereen die van vrijheid houdt.

 

 

 
Tip van Thomas

Fabiola en Franco · De marionet en de dictator – Anne Morelli

26 maart 2015
door Thomas Blommaert

fabiola en franco: de marionet en de dictator - anne morelli

Wat weet u eigenlijk over wijlen koningin Fabiola, née Doña Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia

Adelaida de Mora y Aragón? Dat ze de weduwe van wijlen koning Boudewijn was, ongetwijfeld. Dat ze verguisd werd als venter van paternosters en geprezen als schrijfster van sprookjes, allicht. Dat haar beeltenis na al die jaren nog steeds koekendozen siert, misschien.
Maar in dit boek focust historica Anne Morelli op een heel ander aspect van Fabiola: haar link met Franco, de generalísimo die meer dan dertig jaar met ijzeren hand haar geboorteland regeerde. Toen haar verloving met Boudewijn bekend raakte, klonk het nochtans dat er geen banden waren. Met geschiedkundige werken, krantenartikels en archiefstukken in de hand wijst Morelli die uitleg naar het rijk der fabelen. Ze toont niet alleen aan hoe Franco Boudewijn en Fabiola in de watten legde, maar ook hoe ons toenmalige vorstenpaar tot het bittere einde met Franco bevriend bleef en zelfs een zielsverwant in hem zag. Een boekje open over Leiders bij de Gratie Gods. 

 

 

Uitgeverij Epo – 168 blzn. – €20,00– boek bestellen

 

 
Bespreking
10 maart 2015 - door Edith Aerts
oogst - jim crace

Oogst - Jim Crace

In Oogst wordt de harde realiteit van primitieve accumulatie tot leven gebracht of hoe een kleine landbouwgemeenschap in verval geraakt door op winst beluste grondbezitters. 

Het relaas van verteller Walter Thorsk begint erg optimistisch: de oogst is gelukt, het oogstfeest komt eraan. Maar dan worden er drie nieuwkomers gesignaleerd en gebeuren er vreemde dingen. De spanning en onrust binnen het dorp groeit. De vreemdelingen krijgen de schuld van alles wat misgaat. Maar de dorpelingen zijn blind voor de échte vijand! 

 

 

 
Tip van Nikki
10 maart 2015 - door Nikki De Grave
spaar de spotvogel - harper lee

Spaar de spotvogel - Harper Lee

 

"Dit werkt beter dan een Disneyfilm."

Zet u voor een haardvuur (of op een terrasje) met deze mooie klassieker die ook de zware thema's niet schuwt. Voor zij die het boek nog niet gelezen hebben, is dit het ideale moment. In juli - 55 jaar na de publicatie van Spaar de spotvogel - verschijnt namelijk het vervolg Go set a watchman.

 

 

 
Tip van Thomas
12 maart 2015 - door Thomas Blommaert
abdelkader zahnoun - de taal van berbers

De veertigjarige crisis. Het einde van het kapitalisme? - Henri Houben

De originaliteit van dit boek over de huidige crisis is de gedachte dat die al meer dan veertig jaar duurt. Bovendien voorspelde Henri Houben de crisis tien jaar geleden al, zwart op wit. Zijn analyse leidt tot de vraag van één miljoen: bestaan er binnen het kapitalisme nog wel uitwegen uit de crisis?

Lees hier waarom Thomas dit boek een must-read vindt.

 

 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring