Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
14 december 2017
Tip van vrijwilliger Chris: Bart Stouten Over Bach

over bach

Bart Stouten over Bach: een chaconne in woorden

‘Mijn partita in woorden zal lijken op Bachs beroemde Chaconne in d klein,’ belooft Bart Stouten in het begin van zijn magistrale Bachboek. En hij houdt woord. Maar hij doet dit niet alleen. Beckett, Proust, Vivaldi, Pasolini, Joyce, Stravinsky, Berlioz, Anna Enquist, Ria Bollen en zovele anderen, elk op zijn of haar gebied, zijn zijriviertjes die uitmonden in de grote Bachstroom. Dankzij ontelbare interessante links beland je in het vruchtbare deltagebied van het erudiete Stoutenbrein. Woorden zijn afzonderlijk te specifiek, ze kunnen de planeet van mijn bewustzijn slechts bereiken door eerst een dampkring van associaties en connotaties te passeren.

>> Lees de volledige recensie
>> Over Bach bestellen

 
13 november 2017
Tip van Jan: Honderd jaar eenzaamheid

Honderd jaar eenzaamheid - Gabriel García Márquez
Het boek met de mooiste openingszin ooit wordt vijftig jaar en dat verdient een luxueuze heruitgave. Een boek vol dromen, raadsels en wonderen, dat het perfecte evenwicht vindt tussen sprookje, familie-epos en politieke kroniek. Deze klassieker van het magisch-realisme laat zich lezen als een ode aan de menselijke verbeeldingskracht, stilistisch volmaakt en doordrongen van noodlottige tragiek en groots plezier.

>> Honderd jaar eenzaamheid bestellen

 
23 oktober 2017
Tip van Nikki: Lincoln in de bardo, de winnaar van de Man Booker Prize 2017

Lincoln in de bardo - George Saunders
Afgelopen dinsdag won Lincoln in de bardo van George Saunders de Man Booker Prize. Nikki las “nog maar” vier titels van de shortlist dus echt vergelijken kan niet, vindt ze. Lincoln in de bardo is wel een van de weinige boeken die ze dit jaar vijf sterren gaf op Goodreads: zo veel verbeelding, experimenteel zonder irritant te zijn. Ze vond het echt een fantastisch boek.

>> Lincoln in de bardo bestellen

Tip van Jan: Een glas woede

Een glas woede - Raduan Nassar
Jan is bijzonder verheugd dat Een glas woede van de Braziliaanse schrijver Raduan Nassar nu ook in het Nederlands verschenen is, nadat de auteur vorig jaar de Camõesprijs won. 'Literatuur was zelden zo krachtig: een verhaal als een gloeiend stuk houtskool.'

>> Een glas woede bestellen

Tip van Katrien: Rafelen

Rafelen - Sanne Huysmans
Katrien tipt Rafelen van Sanne Huysmans: een opmerkelijk debuut vol rake gedachten.

>> Rafelen bestellen

 
25 september 2017
Drie tips van Jan:
De schaduw van de eunuch - Verpletterende schoonheid - Strohalmen voor de lezer

De schaduw van de eunuch - Jaume Cabré
De schaduw van de eunuch is een boek waar je geen afscheid van kan nemen, de personages, het taalgevoel en het prachtige, melancholische verhaal houden je aan de pagina’s gekluisterd.

>> De schaduw van de eunuch bestellen

Verpletterende schoonheid - Bohumil Hrabal
Drie romans in één. Drie wonderlijke romans die niet zomaar onder een noemer te vangen zijn: sprookjesachtig, vrolijk, dieptragisch, pijnlijk, stilistisch van weergaloos niveau. Hrabal graaft met Verpletterde schoonheid diep in het wezen van de mens.

>> Verpletterende schoonheid bestellen

Strohalmen voor de lezer - Joseph Brodsky
Strohalmen voor de lezer. Een van de grootste dichters van onze tijd krijgt in dit mooi vormgegeven boek alle eer die hij verdient. Magistrale poëzie.

>> Strohalmen voor de lezer bestellen 
3 augustus 2017
Tip van vrijwilliger Chris: Scheffer, Renan, Psichari

scheffer renan psichari

Onze vrijwilligster Chris ging op stap in Parijs met in haar bagage het boek Scheffer, Renan, Psichari. Een Franse cultuur- en familiegeschiedenis 1815-1914. Ze bezocht er huis van vergeten kunstenaar Ary Scheffer, en schreef haar impressies voor u neer in een klein verslagje.

 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring