Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
13 november 2017
Tip van Jan: Honderd jaar eenzaamheid

Honderd jaar eenzaamheid - Gabriel García Márquez
Het boek met de mooiste openingszin ooit wordt vijftig jaar en dat verdient een luxueuze heruitgave. Een boek vol dromen, raadsels en wonderen, dat het perfecte evenwicht vindt tussen sprookje, familie-epos en politieke kroniek. Deze klassieker van het magisch-realisme laat zich lezen als een ode aan de menselijke verbeeldingskracht, stilistisch volmaakt en doordrongen van noodlottige tragiek en groots plezier.

>> Honderd jaar eenzaamheid bestellen

 
23 oktober 2017
Tip van Nikki: Lincoln in de bardo, de winnaar van de Man Booker Prize 2017

Lincoln in de bardo - George Saunders
Afgelopen dinsdag won Lincoln in de bardo van George Saunders de Man Booker Prize. Nikki las “nog maar” vier titels van de shortlist dus echt vergelijken kan niet, vindt ze. Lincoln in de bardo is wel een van de weinige boeken die ze dit jaar vijf sterren gaf op Goodreads: zo veel verbeelding, experimenteel zonder irritant te zijn. Ze vond het echt een fantastisch boek.

>> Lincoln in de bardo bestellen

Tip van Jan: Een glas woede

Een glas woede - Raduan Nassar
Jan is bijzonder verheugd dat Een glas woede van de Braziliaanse schrijver Raduan Nassar nu ook in het Nederlands verschenen is, nadat de auteur vorig jaar de Camõesprijs won. 'Literatuur was zelden zo krachtig: een verhaal als een gloeiend stuk houtskool.'

>> Een glas woede bestellen

Tip van Katrien: Rafelen

Rafelen - Sanne Huysmans
Katrien tipt Rafelen van Sanne Huysmans: een opmerkelijk debuut vol rake gedachten.

>> Rafelen bestellen

 
25 september 2017
Drie tips van Jan:
De schaduw van de eunuch - Verpletterende schoonheid - Strohalmen voor de lezer

De schaduw van de eunuch - Jaume Cabré
De schaduw van de eunuch is een boek waar je geen afscheid van kan nemen, de personages, het taalgevoel en het prachtige, melancholische verhaal houden je aan de pagina’s gekluisterd.

>> De schaduw van de eunuch bestellen

Verpletterende schoonheid - Bohumil Hrabal
Drie romans in één. Drie wonderlijke romans die niet zomaar onder een noemer te vangen zijn: sprookjesachtig, vrolijk, dieptragisch, pijnlijk, stilistisch van weergaloos niveau. Hrabal graaft met Verpletterde schoonheid diep in het wezen van de mens.

>> Verpletterende schoonheid bestellen

Strohalmen voor de lezer - Joseph Brodsky
Strohalmen voor de lezer. Een van de grootste dichters van onze tijd krijgt in dit mooi vormgegeven boek alle eer die hij verdient. Magistrale poëzie.

>> Strohalmen voor de lezer bestellen 
3 augustus 2017
Tip van vrijwilliger Chris: Scheffer, Renan, Psichari

scheffer renan psichari

Onze vrijwilligster Chris ging op stap in Parijs met in haar bagage het boek Scheffer, Renan, Psichari. Een Franse cultuur- en familiegeschiedenis 1815-1914. Ze bezocht er huis van vergeten kunstenaar Ary Scheffer, en schreef haar impressies voor u neer in een klein verslagje.

 

 

 
8 juni 2017
Drie tips van Katrien: Schorshuiden - Het hart is een eenzame jager - Wreed schoon

Recent

Schorshuiden - Annie Proulx - De Geus
Het was lang wachten op deze nieuwe roman van Pulitzerprijswinnaar Annie Proulx. Maar het was het waard. Op zoek naar geld komen twee blanke kolonisten aan in Noord Amerika. Doorheen het boek krijgen we verhaal van hun nakomelingen dat eigenlijk het verhaal vertelt van onderdrukkers en onderdrukten, de relatie tussen mens en natuur (met een prominente rol voor het bos) en het hebzuchtige kapitalisme. Een dik boek met een boodschap, maar de verteldrift van Annie Proulx neemt je zonder probleem 800 pagina’s mee in deze geschiedenis.

>> Schorshuiden bestellen

Klassieker

Het hart is een eenzame jager - Carson McCullers - Athenaeum - Polak & Van Gennep
In de jaren dertig is het miserie troef op het Amerikaanse platteland. Carson McCullers volgt verschillende personages in een kleine gemeenschap tijdens hun dagelijkse strijd met het harde leven. Ze doet dat in een fantastisch geschreven en heldere stijl: met weinig woorden weet ze veel te zeggen. Het boek kreeg me helemaal in de greep omdat het erg beklijvend vertelt over de veerkracht van de mens. Een terecht weer opgevist literair pareltje.

>> Het hart is een eenzame jager bestellen

Verrassing

Wreed schoon, volkssprookjes op reis - Marita de Sterck, prenten van Jonas Thys - Polis
Antropologe Marita de Sterck toonde met vorig werk al dat ze een rasvertelster is. In deze bundel verzamelde ze sprookjes over heel de wereld, op zoek naar verschillen en gelijkenissen met de sprookjes die we kennen. Ze doet dat ongecensureerd, zonder de sprookjes te verkinderen en in een vlotte stijl. Laat je verrassen en maak kennis met Cinderella’s uit alle continenten, duivels en heksen, slimme dappere meisjes en vrouwen, liefde en lust in alle tinten van de wereld.

>> Wreed schoon bestellen 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring