Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
Tip van vrijwilligster Chris
7 agustus 2014 - door Chris Rachel Spatz 
De fiets van Lautrec van Jan Boesman

Chris Rachel SpatzDe fiets van Lautrec - Jan Boesman

Vrijwilligster én Parijskenner Chis Rachel Spatz is wild enthousiast over het boek De fiets van Lautrec.

"Dit boeiende wielrennersboek met een mysterieuze dopingaffaire is voor mij in de eerste plaats een fascinerend Parijs-boek geworden dat ik elke liefhebber van de stad ten zeerste kan aanraden."

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
Recensie
22 april 2014
Hugo Franssen 
de onzichtbare hand van isaac rosa

De onzichtbare hand - Isaac Rosa

"Gris-gras-tonk-tikke-tik-schiss-ring-kling-tonk-trekke-trekke-ssjj-gris-gras-tikke-tik-trekke trek."
De Spaanse auteur Isaac Rosa heeft met De onzichtbare hand een experimenteel boek geschreven dat de mechanische routines vertelt van mensen aan de arbeid. Zij werken. En hard. En dat werk is niet meteen creatief of intellectueel. Ze zweten. En geraken natuurlijk vermoeid. Ze worden ziek, ze maken ruzie, vervelen zich. En ze wanhopen, vol vragen over een onzichtbare hand, een volstrekt naamloze kafkaiaanse organisatie, die ze niet kennen en die hen heeft gecontracteerd voor een werk waarvan ze de zin onmogelijk kunnen bevroeden.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
Seks en de citadel
24 februari 2014 - door Chris Rachel Spatz 
seks en de citadel - shereen el feki

Shereen El Feki

Een koffieochtend in Caïro met demonstratie van vibrators, een Tupperware party waardig. Hostess van dienst is Shereen el Feki, de in Caïro wonende arts en journalist. Als veldwerk kan dit tellen in haar research naar de veranderende seksuele moraal in een islamitische wereld die zowat op zijn kop staat.
Ze onderzoekt of de Arabische Lente ook verandering heeft gebracht in de intimiteit van de slaapkamer van Egyptische koppels. Ontrukt de vrouw zich dankzij die omwenteling uit het dominerende mannen bastion en mag ze eindelijk ook eens zelf van haar lijf genieten?

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
Recensie
11 februari 2014
het spook van het kapitaal - Joseph Vogel

Het spook van het kapitaal - Joseph Vogel

In 2010/2011 verschijnt in Duitstalig Europa “Das Gespenst des Kapitals” van Joseph Vogl bij de kleine uitgeverij Diaphanes in Zürich . De crisis is dan een kleine drie jaar oud. Het boek krijgt spoedig een prominente plaats in de uitstalramen van de boekenwinkels in Keulen, Hamburg, Berlijn, München, Wenen, Zürich…. Waarom? Het is een fascinerend werkstuk geworden. Deze keer becommentarieert geen economist maar een cultuurwetenschapper de economie. Joseph Vogl doceert namelijk moderne literatuur aan de Humboldt Universität in Berlijn.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
De zoon
3 december 2013 - door Katrien
son van philipp meyer

Philipp Meyer

Natuurlijk zijn wij niet achterlijk. Het land is niet altijd van de Comanchesgeweest, vele jaren geleden was het Tonkawa-land, maar het beviel ons wel, dus doodden we de Tonkawa’s en namen het hen af … en nu zij ze twaobbo en willen ze ons doden zodra ze ons zien. Maar de blanken denken niet zo – zij vergeten liever dat alles wat ze willen hebben al van iemand anders is. Die denken: o, ik ben blank, dit moet wel van mij zijn. En dat geloven ze echt, Tiehteti. Ik heb nog nooit een blanke gezien die niet verbaasd keek als je hem doodde.” (p.112) 

1836, de onafhankelijkheidsverklaring van Texas
De regering zoekt kolonisten die het land willen bevolken. De eerste pioniers vertrekken. In 1846 trekt de familie McCullough naar “hun” land. Het lijkt het paradijs. Er zijn herten, kalkoenen, beren, eekhoorns, dadels, pruimen,.... alles à volonté. Het enige probleem is je scalp op je hoofd houden. Op dat moment is het land jachtgebied van de Comanches.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden