Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
Recensie
11 februari 2014
het spook van het kapitaal - Joseph Vogel

Het spook van het kapitaal - Joseph Vogel

In 2010/2011 verschijnt in Duitstalig Europa “Das Gespenst des Kapitals” van Joseph Vogl bij de kleine uitgeverij Diaphanes in Zürich . De crisis is dan een kleine drie jaar oud. Het boek krijgt spoedig een prominente plaats in de uitstalramen van de boekenwinkels in Keulen, Hamburg, Berlijn, München, Wenen, Zürich…. Waarom? Het is een fascinerend werkstuk geworden. Deze keer becommentarieert geen economist maar een cultuurwetenschapper de economie. Joseph Vogl doceert namelijk moderne literatuur aan de Humboldt Universität in Berlijn.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
De zoon
3 december 2013 - door Katrien
son van philipp meyer

Philipp Meyer

Natuurlijk zijn wij niet achterlijk. Het land is niet altijd van de Comanchesgeweest, vele jaren geleden was het Tonkawa-land, maar het beviel ons wel, dus doodden we de Tonkawa’s en namen het hen af … en nu zij ze twaobbo en willen ze ons doden zodra ze ons zien. Maar de blanken denken niet zo – zij vergeten liever dat alles wat ze willen hebben al van iemand anders is. Die denken: o, ik ben blank, dit moet wel van mij zijn. En dat geloven ze echt, Tiehteti. Ik heb nog nooit een blanke gezien die niet verbaasd keek als je hem doodde.” (p.112) 

1836, de onafhankelijkheidsverklaring van Texas
De regering zoekt kolonisten die het land willen bevolken. De eerste pioniers vertrekken. In 1846 trekt de familie McCullough naar “hun” land. Het lijkt het paradijs. Er zijn herten, kalkoenen, beren, eekhoorns, dadels, pruimen,.... alles à volonté. Het enige probleem is je scalp op je hoofd houden. Op dat moment is het land jachtgebied van de Comanches.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
The Circle - Dave Eggers
verschenen bij Penguin

The Circle van Dave Eggers"De nieuwe is adembenemend. Ik wil posten, liken, tweeten...helemaal opgejaagd. Sociale druk meesterlijk verwoord. "
Katrien via Twitter

boek bestellen - Katrien volgen


 
Recensie
16 december 2013
Tranzyt Antwerpia - Verbeken en Selleslags

Tranzyt Antwerpia - Pascal Verbeken - Herman Selleslags

Beste Benjamin Kopp....

Zo luidt de aanhef van de zestien brieven die Pascal Verbeken richt tot de protagonist van dit boek. Samen met fotograaf Herman Selleslags heeft hij in de mate van het mogelijke de reis over gedaan die een joodse jonge man heeft afgelegd van zijn dorp Nowe Miasto nad Pilica (nu gelegen in Polen, eertijds in het Russische Keizerrijk) tot in Antwerpen, waar Kopp inscheepte voor Amerika. Antwerpen was net als Rotterdam, Hamburg en Bremen voor velen het voorportaal van het paradijs. Zijn broer die hem als pionier was voorafgegaan stuurde hem een treinticket naar Antwerpen, een ticket voor de overtocht en geld voor de reiskosten.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
Recensie
27 mei 2013
België van Jan dumolyn en Tjen Mampaey

Belgie - Jan Dumolyn en Tjen Mampaey


België, een geschiedenis van onderuit is een veelbelovende titel. Meteen denk ik aan het prachtige boek 'Geschiedenis van het Amerikaanse volk' van Howard Zinn (ook bij Epo uitgegeven). Eeuwenlang schonken historici enkel aandacht aan de elite en de heersende klasse. Geleidelijk aan - eigenlijk vooral sinds de jaren ‘60 - groeide de aandacht voor de werkmensen, de vrouw en niet-westerse volkeren. België, een geschiedenis van onderuit wil hieraan bijdragen, wil de kleine man zijn geschiedenis teruggeven, zijn eigenwaarde.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden