Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
De zoon
3 december 2013 - door Katrien
son van philipp meyer

Philipp Meyer

Natuurlijk zijn wij niet achterlijk. Het land is niet altijd van de Comanchesgeweest, vele jaren geleden was het Tonkawa-land, maar het beviel ons wel, dus doodden we de Tonkawa’s en namen het hen af … en nu zij ze twaobbo en willen ze ons doden zodra ze ons zien. Maar de blanken denken niet zo – zij vergeten liever dat alles wat ze willen hebben al van iemand anders is. Die denken: o, ik ben blank, dit moet wel van mij zijn. En dat geloven ze echt, Tiehteti. Ik heb nog nooit een blanke gezien die niet verbaasd keek als je hem doodde.” (p.112) 

1836, de onafhankelijkheidsverklaring van Texas
De regering zoekt kolonisten die het land willen bevolken. De eerste pioniers vertrekken. In 1846 trekt de familie McCullough naar “hun” land. Het lijkt het paradijs. Er zijn herten, kalkoenen, beren, eekhoorns, dadels, pruimen,.... alles à volonté. Het enige probleem is je scalp op je hoofd houden. Op dat moment is het land jachtgebied van de Comanches.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
The Circle - Dave Eggers
verschenen bij Penguin

The Circle van Dave Eggers"De nieuwe is adembenemend. Ik wil posten, liken, tweeten...helemaal opgejaagd. Sociale druk meesterlijk verwoord. "
Katrien via Twitter

boek bestellen - Katrien volgen


 
Recensie
16 december 2013
Tranzyt Antwerpia - Verbeken en Selleslags

Tranzyt Antwerpia - Pascal Verbeken - Herman Selleslags

Beste Benjamin Kopp....

Zo luidt de aanhef van de zestien brieven die Pascal Verbeken richt tot de protagonist van dit boek. Samen met fotograaf Herman Selleslags heeft hij in de mate van het mogelijke de reis over gedaan die een joodse jonge man heeft afgelegd van zijn dorp Nowe Miasto nad Pilica (nu gelegen in Polen, eertijds in het Russische Keizerrijk) tot in Antwerpen, waar Kopp inscheepte voor Amerika. Antwerpen was net als Rotterdam, Hamburg en Bremen voor velen het voorportaal van het paradijs. Zijn broer die hem als pionier was voorafgegaan stuurde hem een treinticket naar Antwerpen, een ticket voor de overtocht en geld voor de reiskosten.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
Recensie
27 mei 2013
België van Jan dumolyn en Tjen Mampaey

Belgie - Jan Dumolyn en Tjen Mampaey


België, een geschiedenis van onderuit is een veelbelovende titel. Meteen denk ik aan het prachtige boek 'Geschiedenis van het Amerikaanse volk' van Howard Zinn (ook bij Epo uitgegeven). Eeuwenlang schonken historici enkel aandacht aan de elite en de heersende klasse. Geleidelijk aan - eigenlijk vooral sinds de jaren ‘60 - groeide de aandacht voor de werkmensen, de vrouw en niet-westerse volkeren. België, een geschiedenis van onderuit wil hieraan bijdragen, wil de kleine man zijn geschiedenis teruggeven, zijn eigenwaarde.

volledige recensie lezen  – boek bestellen

 
Recensie
Wat ik nog weet - Diane Broeckhoven
26 mei 2013
door Chris Spatz

Wat ik nog weet van Diane BroeckhovenIn Wat ik nog weet is de vitale auteur nog helemaal niet toe aan haar memoires, haar flamboyante foto op het achterplat bewijst het.

Diane Broeckhoven nodigt je uit in het afgebakende levensverhaal van een familie. Ze schetst het in drie luiken, beginnend in 1987, dan 7 en 14 jaar later... symbolische getallen?

De complexe verhouding tussen Manon, de moeder, en haar zoon Peter schraagt de vertelling. Onbegrip en wederzijdse eigenwijsheid zijn obstakels in de liefde tussen beiden.
Voor hem deed ik voortdurend mijn best om een perfecte moeder te zijn. Zijn nukkige buien waren messteken, met schrijnende littekens achteraf.
De auteur plaatst beiden afwisselend met hun gedachten en gevoelens op het voorplan.
We gingen twee weken op vakantie...in opdracht van mijn moeder. Glimlachen en gelukkig zijn verplicht, vierentwintig uur per dag.

De relatie van de protagonisten ondergaat onder invloed van familiale gebeurtenissen hoogtes en laagtes. De scheiding van de ouders weegt zwaar door.                               Zoals zo vaak, tegen het licht van het levenseinde, groeien moeder en zoon naar elkaar toe en worden milder.                                                                                                      Herkenbaarheid is een positief punt van Wat ik  nog weet. Onverwachte en ingrijpende wendingen worden subtiel aangekondigd wat zorgt voor hunker om verder te lezen.

De teneur van het boek is zeker niet deprimerend. Het is een levensechte geschiedenis van vallen en opstaan, zoals u en ik zouden kunnen beleven, we zouden als het ware kunnen deel uitmaken van zo'n familie. De auteur geeft je met de ongelooflijke vondst van het verhaal rondom de fauteuil het gevoel dat de cirkel rond is.  

Diane Broeckhovens taal is oprecht. Geen bombast, maar puur. Bij wijlen staat er een zin die tot twee keer lezen noodt, omwille van zijn in alle eenvoud schitterende verwoording.
Ik dagdroomde dat we huid aan huid in de duinen lagen, gepaneerd met gloeiende zandkorrels.

Vanaf de eerste bladzijden stap je mee in het verhaal om het vervolgens in één adem uit te lezen. Dat gold ook voor De buitenkant van Meneer Jules dat ondertussen in 16 talen is vertaald en waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht.
Wat ik nog weet verdient om verfilmd te worden. 


 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring