Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
Bespreking

Help! Mijn kind heeft een eetstoornis - Els Verheyen en Staf Henderickx

23 maart 2015
door Thomas Blommaert

help mijn kind heeft een eetstoornis - els verheyen staf henderickx

Zondag 13 september 2009. De hemel valt op het hoofd van Linda en Johnny. Hun dochter Chloë overlijdt aan de gevolgen van eetstoornis anorexia nervosa. Het meisje is nog geen zestien. Was het Chloë’s lot te sterven? Uiteraard niet. Ze had sneller gepaste zorg moeten krijgen. In de plaats daarvan hoorden zij en haar ouders: ‘Sorry, er is een wachttijd van zes maanden.’

Dit boek valt uiteen in twee delen. In het eerste komt Staf Henderickx, de huisarts van Chloë, aan het woord, in het tweede Els Verheyen, een klinisch psychologe. Beiden hebben één doel: een betere hulpverlening. Want helaas lopen er veel potentiële Chloë’s rond. Ze worden steeds jonger. ‘Ons jongste patiëntje is acht’, verklaarde een kinder- en jeugdpsychiater van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen onlangs. Wat kunnen we leren uit de verhalen van familieleden van een kind met een eetstoornis? Hoe kunnen familieleden die pas met de diagnose geconfronteerd worden zich voorbereiden op wat komt? Hoe steun je je kind tijdens het ziekte- en herstelproces? Help! Mijn kind heeft een eetstoornis beantwoordt de vragen die er toe doen.

 

Uitgeverij Epo – 192 blzn. – €18,00– boek bestellen

 

 
Tip van Robrecht
13 maart 2015 - door Robrecht Vanderbeeken
huurlingen, geheim agenten en diplomaten - ludo de witte

Huurlingen, geheim agenten en diplomaten - Ludo de Witte

In 2011 sprak Solidair met socioloog Ludo De Witte over de klacht die de Lumumba-familie toen indiende tegen vooraanstaande Belgen voor betrokkenheid bij de moord op Patrice Lumumba in 1961. Dat proces laat op zich wachten. De Witte schreef met De moord op Lumumba (1999) een voor onze geschiedenis onmisbaar boek dat leidde tot de parlementaire Lumumba-commissie (2001-2002) die de Belgische betrokkenheid bij de moord op de eerste Congolese premier vaststelde. Recent verscheen een vervolgboek, Huurlingen, geheimagenten en diplomaten, waarin De Witte inzoomt op de tragische jaren na moord: de geboorte van de Mobutu-dictatuur.

 

 

 

 
Tip van Edith
30 maart 2015 - door Edith Aerts
kleine memed - yasar kemal

Kleine Memed - Yasar Kemal

Yasar Kemal wordt momenteel beschouwd als de grootste nog levende Turkse schrijver. In Kleine Memed ontmoeten we de kleine, tengere Memed: een symbool van de strijd tegen elke vorm van onderdrukking. Laat je meesleuren naar de prachtige natuur van Anatolië en ontmoet er onze legendarische held, een inspiratiebron voor iedereen die van vrijheid houdt.

 

 

 
Tip van Thomas

Fabiola en Franco · De marionet en de dictator – Anne Morelli

26 maart 2015
door Thomas Blommaert

fabiola en franco: de marionet en de dictator - anne morelli

Wat weet u eigenlijk over wijlen koningin Fabiola, née Doña Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia

Adelaida de Mora y Aragón? Dat ze de weduwe van wijlen koning Boudewijn was, ongetwijfeld. Dat ze verguisd werd als venter van paternosters en geprezen als schrijfster van sprookjes, allicht. Dat haar beeltenis na al die jaren nog steeds koekendozen siert, misschien.
Maar in dit boek focust historica Anne Morelli op een heel ander aspect van Fabiola: haar link met Franco, de generalísimo die meer dan dertig jaar met ijzeren hand haar geboorteland regeerde. Toen haar verloving met Boudewijn bekend raakte, klonk het nochtans dat er geen banden waren. Met geschiedkundige werken, krantenartikels en archiefstukken in de hand wijst Morelli die uitleg naar het rijk der fabelen. Ze toont niet alleen aan hoe Franco Boudewijn en Fabiola in de watten legde, maar ook hoe ons toenmalige vorstenpaar tot het bittere einde met Franco bevriend bleef en zelfs een zielsverwant in hem zag. Een boekje open over Leiders bij de Gratie Gods. 

 

 

Uitgeverij Epo – 168 blzn. – €20,00– boek bestellen

 

 
Bespreking
10 maart 2015 - door Edith Aerts
oogst - jim crace

Oogst - Jim Crace

In Oogst wordt de harde realiteit van primitieve accumulatie tot leven gebracht of hoe een kleine landbouwgemeenschap in verval geraakt door op winst beluste grondbezitters. 

Het relaas van verteller Walter Thorsk begint erg optimistisch: de oogst is gelukt, het oogstfeest komt eraan. Maar dan worden er drie nieuwkomers gesignaleerd en gebeuren er vreemde dingen. De spanning en onrust binnen het dorp groeit. De vreemdelingen krijgen de schuld van alles wat misgaat. Maar de dorpelingen zijn blind voor de échte vijand! 

 

 

 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring