Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers

Marx and the alternative to capitalism
Kieran Allen  - Pluto Press

marx kieran allenDit boek is een prachtige inleiding tot het originele denken van Marx.
Na een korte schets van het leven van Marx worden de kernbegrippen van Marx’ denken uiteengezet. Wat creëert waarde? Wat is meerwaarde en kapitaalaccumulatie? Vervreemding (aliënatie). Het historisch materialisme met eveneens een uitstekende toelichting over de dialectische methode. De onvermijdelijkheid van steeds terugkerende crises onder het kapitalisme. Het socialisme. En het mensbeeld dat Marx voor ogen had.
De auteur maakt veelvoudig gebruik van de originele citaten van Marx en Engels en licht deze deze op verhelderende wijze toe.
Marx’ geschriften dateren van de tweede helft van de negentiende eeuw maar de actualiteit van zijn denken blijkt uit de talloze verwijzingen die de auteur maakt naar hedendaagse ontwikkelingen en gebeurtenissen. De auteur geeft tevens literatuur op voor verdere lezing en publiceert een compleet overzicht van de (Engelstalige) bibliografie van Marx en Engels.
Wie wil kennismaken met het werk van Marx zonder zijn omvangrijk oeuvre te moeten doorploegen heeft aan dit boek een uitstekende gids. (LDt)


 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden