Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Tips personeel & vrijwilligers
Memory of love - Aminatta Forna
vertaald door Marijke Versluys - Aleid Van Eekelen-Benders
Tip van Katrien

memory of love - aminatta forna

Freetown, Sierra Leone, 1969. Elias Cole ontmoet Saffia Kamara, de charismatische vrouw van zijn collega. Dertig jaar later belandt hij in het ziekenhuis en denkt hij terug aan de gebeurtenissen die hem ertoe dreven zijn collega te verraden terwijl een jonge chirurg, Kai, worstelt met een verloren liefde en de impact van de burgeroorlog. De psycholoog Adrian Lockheart helpt hen beiden maar het wordt snel duidelijk dat je het heden noch het verleden snel kan loslaten.
Fantoomliefde is een hartverscheurend verhaal dat laat zien tot wat mensen in staat zijn als ze tot het uiterste worden gedreven.

boek bestellen


 
Absolution - Patrick Flanery
vertaald door Auke Leistra
Tip van Katrien

absolution - patrick flaneryDe jonge blanke Zuid-Afrikaan Sam Leroux keert terug naar zijn geboorteland om er de biografie te schrijven van de beroemde schrijfster Clare Wald. Hij hoopt er zijn naam als auteur mee te vestigen. Tegelijkertijd besluit Clare zelf om haar veelbewogen leven neer te schrijven en zo na te gaan wat haar aandeel is in de verdwijning van haar dochter en de dood van haar zus en diens zwager. Clare nodigt Sam uit en al snel blijkt dat beiden er een geheime agenda op na houden.
Via verschillende vertelperspectieven krijgen we een - zij het versplinterd en onvolledig- beeld van het leven van de betrokkenen, van hun aandeel in de strijd tegen het apartheidsregime en zo ook een algemener beeld van Zuid-Afrika tijdens en na het apartheidsregime. 
Een goed verhaal, een vlotte pen, een gezonde portie maatschappijkritiek en wat spanning afgewisseld met inzichten over censuur, vrije meningsuiting en engagement. Een sterk debuut.


 
Coyote - Harry Kunzru
vertaald door Anneke Bob en Rob Van der Veer
Tip van Rebecca

gods without men - kunzruIn een afgelegen stadje in de Mojave woestijn is niet alles wat het op het eerste gezicht lijkt. Wanneer de vierjarige autistische Raj verdwijnt, worden de grenzen van de perceptie verlegd. Zijn ouders zoeken elk hun eigen manier om met het verlies om te gaan, wat hen op heel verschillende paden brengt vol kleurrijke personages, epische taferelen, geologie en waanzinnige situaties. Kunzru vlecht deze krachtige en complexe verhalenlijnen op meesterlijk wijze samen in een poging om betekenis en cohesie te vinden in een wereld die zich traag maar zeker ontbindt.


 

Marx and the alternative to capitalism
Kieran Allen  - Pluto Press

marx kieran allenDit boek is een prachtige inleiding tot het originele denken van Marx.
Na een korte schets van het leven van Marx worden de kernbegrippen van Marx’ denken uiteengezet. Wat creëert waarde? Wat is meerwaarde en kapitaalaccumulatie? Vervreemding (aliënatie). Het historisch materialisme met eveneens een uitstekende toelichting over de dialectische methode. De onvermijdelijkheid van steeds terugkerende crises onder het kapitalisme. Het socialisme. En het mensbeeld dat Marx voor ogen had.
De auteur maakt veelvoudig gebruik van de originele citaten van Marx en Engels en licht deze deze op verhelderende wijze toe.
Marx’ geschriften dateren van de tweede helft van de negentiende eeuw maar de actualiteit van zijn denken blijkt uit de talloze verwijzingen die de auteur maakt naar hedendaagse ontwikkelingen en gebeurtenissen. De auteur geeft tevens literatuur op voor verdere lezing en publiceert een compleet overzicht van de (Engelstalige) bibliografie van Marx en Engels.
Wie wil kennismaken met het werk van Marx zonder zijn omvangrijk oeuvre te moeten doorploegen heeft aan dit boek een uitstekende gids. (LDt)


 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring