Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Opinies
30 oktober 2016
Gesprek op zondag: Katrien Merckx (boekhandel De Groene Waterman)
Uitgerekend aan de vooravond van de altijd overvolle Boekenbeurs organiseert De Groene Waterman een 'stille signeersessie' als 'ode aan de klassieke boekhandel als oord van stilte en bezinning'. Algemeen coördinator Katrien Merckx van de winkel heeft gemengde gevoelens bij de Boekenbeurs.

Maarten Dessing

Katrien_Gesprek_op_zondag_Opinies

Hoe was de afgelopen week?

'Hectisch. Het is de week van de voorbereiding van de Boekenbeurs, waardoor je heel veel extra dingen moet opvolgen. De verantwoordelijke collega wordt daar een aantal dagen helemaal door opgeslokt, waardoor je diens gewone taken moet overnemen. Tegelijk hadden we de voorbije twee weken een aantal grote boekvoorstellingen. Die zijn toch vermoeiender dan kleine boekvoorstellingen. Maar de hectiek is ook plezant. Het geeft dynamiek.’

Kijkt u uit naar de Boekenbeurs?

'Ik heb er een dubbele relatie mee. Het is pijnlijk om te zien op welke schaal uitgevers rechtstreeks aan de klant verkopen. En het is het feest van het kookboek, het lifestyleboek, de Bekende Vlamingen. Er is wel aandacht voor het betere boek, maar dat verdwijnt in de zee van activiteiten. Aan de andere kant is er geen periode waarin er zó veel media-aandacht voor het boek is. Ook van media die anders niets aan boeken doen. Het is ook de periode die scholen gebruiken om eens extra naar de bibliotheek te gaan.’


 

 
21 september 2016
VIDEO Van debutant tot bestseller: Katrien Merckx - De Groene Waterman
Van Debutant tot Bestseller interviewt schrijvers, uitgevers, recensenten en boekenvakkers in de brede zin van het woord. Zo brengen zij het Nederlands-Vlaamse Letterenland in beeld en laten ze zien wat er allemaal komt kijken bij het schrijven, uitgeven en verkopen van literaire fictie. Ze kwamen langs en maakten een mooie reportage over onze visie en werking.

In 1968, 40 jaar geleden, opende De Groene Waterman haar deuren aan de Wolstraat in het centrum van Antwerpen.

De Groene Waterman verdiende ooit de titel ‘Beste literaire boekhandel van Vlaanderen’. De strijdvaardige en maatschappijkritische boekhandel beperkt zich niet tot de bestsellers, maar heeft een wijd en diepgaand aanbod, van filosofie en actualiteit tot literatuur.

In De Groene Waterman Kelder organiseert men regelmatig leesavonden, debatten, lezingen, muziek- en poëzievoorstellingen.

Bijzonder is ook het systeem van aandeelhouders dat men heeft ingevoerd. Iedereen kan een of meer aandelen in de winkel kopen (vanaf 31 euro) en krijgt als tegenprestatie 10% korting op alle aankopen.

Katrien_Van_debutant_tot_bestseller

Van Debutant tot Bestseller is een online community/ podium waarop [aspirant]debutanten, schrijvers, uitgevers, boekverkopers, recensenten, schrijfdocenten en andere boekprofessionals in contact kunnen komen met lezers en elkaar.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring