Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Leesgroepen
Leesgroepen Email help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Leesgroep feminisme
We zijn vereerd dat we met onze feministische leesgroep Femina Libera steeds weer een groep vrije vrouwen en mannen mogen verwelkomen om samen te lezen, denken en enthousiat te discussiëren. Trots stellen we onze leeslijst voor het leesjaar 2019-2020 voor, als immer vol boeken en discussie. Ook dit jaar blijft diversiteit belangrijk, zowel in de selectie van genres en thema’s, als in de keuze van begeleiders en auteurs. We hebben opnieuw geprobeerd een diepe doorsnede te maken, zowel in tijd als in ruimte.

De leesgroep wordt georganiseerd door Edith Cassiers, Katrien Merckx en Hanne Staes. Je vindt alle boeken in boekhandel De Groene Waterman. Ook onze hoogsteigen tote-bag (om al die boeken in mee te nemen) kun je daar aanschaffen.

We kijken uit naar een vruchtbaar leesjaar vol ontmoeting en dialoog. We hopen jullie op een van onze sessies te mogen verwelkomen!

Femina Libera logo

Achtergrond:

Het feminisme vormt een verzamelterm voor verschillende golven, bewegingen en interpretaties – maar wat verstaan wij, vandaag, onder feminisme? Waar slaagt en faalt het feminisme? Hoe kunnen we feminisme verbeteren en verbreden? Tijdens deze leesgroep verdiepen we ons in thema’s als politiek en ideologie, beeldvorming en representatie, lichaamsbewustzijn en seksualiteit, relaties en carrière. We bespreken zowel populaire fictie werken als canonieke theoretische werken. ‘Femina Libera’ is Latijn voor ‘vrije vrouw’, maar ‘liber’ betekent ook ‘boek’ in het Latijn. Revolutie door literatuur. Vrijheid met, door en voor boeken. Iedereen heeft baat bij het feminisme.

Voor meer info kan je terecht op onze facebookpagina

Praktisch:

De sessies vinden plaats in boekhandel De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen. Tenzij anders aangegeven gaat het om een leesgroep-opstelling. Na een korte inleiding volgt een gezamenlijke discussie naar aanleiding van het geselecteerde boek. Alle boeken die we in de leesgroep bespreken, zijn verkrijgbaar in o.a. boekhandel De Groene Waterman. De leesgroep is gratis, maar tijdige aanmelding is aangewezen gezien het beperkte aantal plaatsen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar groenewaterman@groenewaterman.be.

22 Februari 2020
21 Maart 2020
22 April 2020
16 Mei 2020
10 Juni 2020JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring