Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Leesgroepen
Leesgroepen Email help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Leesgroep LeesMij: "Nutshell" van Ian McEwan (begeleid door Lindsey Geybels)

zaterdag 22 februari 2020 om 10.30 u.

notendopWaarom moet je Nutshell van Ian McEwan lezen?  Eén van de hoofdelementen van elk narratief is de verteller, een buitenstaander of een personage uit het verhaal die vele vormen kan aannemen. In Nutshell (vertaling: Notendop) maakt Ian McEwan gebruik van een originele figuur voor deze rol, namelijk een ongeboren kind. Die vertelt het verhaal over hoe zijn moeder en diens minnaar de moord op zijn vader plannen. Indien dit unieke vertelperspectief niet genoeg is om u te overtuigen, kunne we u ook nog vertellen dat Nutshell een verrassend spannende, verblindend slimme en ernstig diepzinnige herschrijving is van Shakespeare’s Hamlet. U hoeft dit laatste werk niet gelezen te hebben om te genieten van de welbekende genialiteit van de auteur, maar het voegt een extra laag toe aan de leeservaring.


Wie zal jullie doorheen Nutshell gidsen? Lindsey Geybels (1992) studeerde Interieurarchitectuur alvorens de omschakeling te maken naar de master Algemene Literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen. Daar is ze sinds februari 2019 als doctoraatsstudent lid van het Children’s Literature team en onderzoekt ze in het kader van het ERC-project CAFYR de constructie van leeftijd in boeken voor kinderen en jongeren. Haar zelfbenoemde titel als “No. 1 Harry Potter Fan” komt daar dus goed van pas. Thuis verdeelt ze haar aandacht tussen haar geliefde kat en haar uit-de-hand-lopende collectie Engelstalige literatuur.

 

Iedereen is welkom om deel te nemen, voorkennis is niet vereist! De leesgroep is gratis, maar tijdig aanmelden is aangewezen gezien het beperkte aantal plaatsen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar   Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring