Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Agenda Email help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Leesgroep LeesMij: "The Sense of an Ending" van Julian Barnes (begeleid door Ellen Vanderstraeten)

zaterdag 25 april 2020 om 10.30 u.

barnesWaarom moet je The Sense of an Ending van Julian Barnes lezen? Julian Barnes won in 2011 The Man Booker Prize voor The Sense of an Ending (vertaling: Alsof het voorbij is). Het is zijn elfde roman en is geïnspireerd door het gelijknamige werk van Frank Kermode. Kermode argumenteert in zijn boek namelijk dat mensen verhalen vertellen om een zelfbeeld te creëren - Barnes vertrekt eveneens vanuit deze filosofie in zijn werk. De roman wordt verteld vanuit het standpunt van Tony Webster; wanneer Tony een brief geschreven door zijn jongere zelf ontdekt in een testament, moet hij zijn zelfbeeld bijstellen en de confrontatie aangaan met wie hij dacht te zijn. The Sense of an Ending verkent dan ook hoe subjectief onze herinneringen aan ons eigen verleden zijn en hoe een confrontatie met dit verleden leidt tot een onvermijdelijke herevaluatie van onself en het verhaal dat we over onszelf construeren .


Wie zal jullie doorheen The Sense of an Ending gidsen? Ellen Vanderstraeten (1992) studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen, waar ze sinds 2018 een doctoraat in de Digital Humanities voorbereidt over Samuel Beckett. Daarnaast breidt ze haar (razendsnel) groeiende boekencollectie uit en analyseert ze graag films. Net als haar collega-sprekers heeft ze een voorliefde voor de verhalen die vertellen over een buitenwerkelijke dimensie. Geen tovenaar, ruimteschip of piraat ontsnapt dan ook aan haar aandacht.

 

Iedereen is welkom om deel te nemen, voorkennis is niet vereist! De leesgroep is gratis, maar tijdig aanmelden is aangewezen gezien het beperkte aantal plaatsen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar   Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring