Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Agenda Email help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Leesgroep Kinder- en Jeugdjury / Young Adult

Zondag 19 januari 2020 om 11 u.

Vandaag bespreken we volgende boeken:

Groep 2 (6 - 8 jaar)
De muis en de muur - Britta Teckentrup, vertaald door Bette Westera
Johannes de parkiet - Mark Haayema, met illustraties van Medy Oberendorff

De muis en de muurRond het dorp van Muis staat een rode bakstenen muur. Muis wil weten wat er zich achter de muur bevindt maar de andere inwoners waarschuwen voor een gevaarlijke wereld. Zal Muis de overstap wagen en achter de muur durven kijken?

Johannes de parkietJohannes woont helemaal alleen in een grote, wondermooie volière. Maar dan beginnen ook andere vogels hun intrek te nemen. Johannes is hier niet mee opgezet. Zal hij vrienden kunnen worden met deze nieuwe vogels?
Groep 3 (8 - 10 jaar)
De kikkerbilletjes van de koning - Janneke Schotveld, met illustraties van diverse illustratoren

De kikkerbilletjes van de koningIn dit boek vind je vijftien moderne sprookjes terug. Over een prinses met keuzestress, een geest met heimwee, een ridster die een prins bevrijdt, een heks met vliegangst, een koning die graag kikkerbilletjes eet… Bij elk sprookje heeft een andere illustrator tekeningen gemaakt!

Groep 4 (10 - 12 jaar)
Alles komt goed, altijd - Kathleen Vereecken, met illustraties van Charlotte Peys
Laat een boodschap achter in het zand - Bibi Dumon Tak, met illustraties van Annemarie van Haeringen

Alles komt goed, altijdIn dit boek vertelt Alice wat er met haar familie gebeurt wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Ze woont met haar ouders, broers, en zussen in Ieper. Ze hebben het fijn samen, en verheugen zich op de kermis. Dan dringt de ernst van de situatie door. Het gezin ziet massa’s vluchtelingen voorbijkomen en slaat niet veel later zelf op de vlucht. Alice krijgt de taak om haar jongere broer en zus in veiligheid te brengen.

Laat een boodschap achter in het zandIn dit boek vind je dierengedichten en -tekeningen over bekende en minder bekende evenhoevigen. Zo komen de giraffe en het nijlpaard, maar ook het witstaarthert, de Japanse bosgems en de kleine kantjil één voor één hun verhaal vertellen.
Young adult (12 - 14 jaar)
Vlam - Floortje Zwigtman

VlamRoxane Tron is de dochter van Dux Tron, een dictator die Chimeria met harde hand regeert. Terwijl Roxane onbezorgde en gelukkige jeugdjaren op het eiland beleeft, gaat het gewone volk gebukt onder het regime van haar vader. Christian Duse is een doodgewone jongen, die samen met zijn zussen Una en Marina en broer Rafaël een bandje vormt. Christian wil zich het liefst afzijdig houden van de politiek en ongestoord muziek maken. Daar komt een eind aan als Roxane zijn pad kruist en verliefd op hem wordt. Ze introduceert de Duses in het dictatorsgezin, en haar moeder ziet meteen haar kans schoon. Het regime begint barsten te vertonen en de vier muzikale jongeren kunnen het imago van het regime oppoetsen. Maar Marina en Rafaël zijn niet van zins het hoofd tebuigen en zoeken via hun muziek de grenzen van de dictatuur op...


Zin om deel te nemen? mail  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Deelname is gratis.

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring