Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Leesgroepen
Leesgroepen Email help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Leesgroep Kinder- en Jeugdjury / Young Adult

Zondag 16 februari 2020 om 11 u.

Vandaag bespreken we volgende boeken:

Groep 2 (6 - 8 jaar)
Kat en Vis - Alain Clark, met illustraties van Loes Riphagen

Kat en visKat en Vis zijn vrienden en wonen samen. Vis houdt ervan om Kat veel vragen te stellen, waar dan telkens een grappig gesprekje uit ontstaat. Zo vraagt Vis zich af waarom onweer onweer heet en wil hij wel eens weten hoe melk nu juist smaakt.

Groep 3 (8 - 10 jaar)
De grote ontsnapping - Mathilda Masters, met illustraties van Georgien Overwater

De grote ontsnappingWanneer Kokkie zijn been gebroken heeft en in het ziekenhuis ligt, krijgt de gevangenis een nieuwe kok: chef Bambino. Hij heeft een hekel aan kinderen en zorgt ervoor dat Max naar een weeshuis moet. Daar ontmoet Max een andere jongen, El Sid, en samen bedenken ze een plan om te ontsnappen…

Groep 4 (10 - 12 jaar)
Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn - Davide Morosinotto, vertaald door Manon Smits en Pieter van der Drift

Het mysterieuze horloge van Walker & DawnIn dit boek vertelt Alice wat er met haar familie gebeurt wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Ze woont met haar ouders, broers, en zussen in Ieper. Ze hebben het fijn samen, en verheugen zich op de kermis. Dan dringt de ernst van de situatie door. Het gezin ziet massa’s vluchtelingen voorbijkomen en slaat niet veel later zelf op de vlucht. Alice krijgt de taak om haar jongere broer en zus in veiligheid te brengen.

Young adult (12 - 14 jaar)
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht - Mark Haddon, vertaald door Harry Pallemans

Het wonderbaarlijke voorval mat de hond in de nachtHet hartveroverende, inmiddels klassieke verhaal om te lezen en te herlezen. Christopher is een vijftienjarige jongen met een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde en weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin. Hij is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat, maar wanneer de hond van de buurvrouw vermoord blijkt te zijn, begint hij aan een reis die zijn hele wereld op z’n kop zet. ‘Een verrukkelijk en briljant boek.’ Oliver Sacks


Zin om deel te nemen? mail  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Deelname is gratis.

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring