Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Overzicht Email help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Eva bijt door: kunst

dinsdag 15 september om 20u.

eva_bijt_doorDe eerste Eva bijt door avond over vrouwen in de kunsten.

Er was eens een dame die een boek kwam afhalen. Spontaan volgde een gesprek over boeken, of beter: de plaats van boeken. Boeken van vrouwen meer bepaald, over het vrouw-zijn in onze maatschappij. Verdeel je die over de afdelingen filosofie, literatuur, psychologie, welzijn, politiek of… maak je bijvoorbeeld gewoon een rubriek feminisme? In onze zomerse nieuwsbrief las u hoe deze gesprekken voor ons een welgekomen gelegenheid waren om een aantal verwante titels te verzamelen en als thema aan te bieden.

Maar er is meer! Samen met Marijke De Raes en Karen Van Godtsenhoven maken we dit najaar onze cultuurkelder vrij voor enkele thema-avonden met interventies, discussie en boeken op maat, en all-female panels. Is het niet veelzeggend dat zoiets al als een statement overkomt? Het is de doorstart van Eva Bijt Door: een nieuw initiatief voor en door vrouwen. Wat we vooral willen, is inspirerende vrouwen bij elkaar brengen die elkaar uitdagen en versterken, zodat niemand nog wegkomt met het excuus dat er nu eenmaal te weinig vrouwen van zich laten horen.

Eva bijt door is een collectief dat talentvolle vrouwen wil samenbrengen om in dialoog te gaan over verschillende thema's, van kunst tot geneeskunde, van literatuur tot defensie en media. Interdisciplinair discussiëren en netwerken. Mannelijk publiek uiteraard meer dan welkom.

De eerste editie presenteert vrouwen in de kunsten: een debat tussen toonaangevende vrouwen in het kunstenveld over de positie van de vrouw in de hedendaagse kunst.

Sprekers:
Valerie Verhack (Museum M)
Caroline Dumalin (Wiels)
Petra Van Brabandt (Sint Lucas)
Evelien Bracke (Z33)
Charlotte van Buylaere (SMAK)
Leen Voet (Trampoline Gallery)

Moderator: Karen Van Godtsenhoven

De initiatiefneemsters stellen zich alvast graag even voor. Een beloning voor wie nog kan volgen waar Marijke overal ter wereld uithangt. Deze vrolijke spoedarts is naast officier in de Belgische defensie ook fervente cultuurliefhebber. Met wat geluk kan je haar dus met het betere boek aantreffen in 'het putteke' van een remote area, waar ze geneeskunde combineert met humanitaire doeleinden. Karen is een museumcurator die vaak wordt aanzien voor de stagiaire of  de assistent. Ze kon nooit echt kiezen tussen boeken of mode en werd daarom curator van het modemuseum. Kan geen patroon tekenen, naaien of breien maar legt het graag uit (politiek, literatuur, kunst en mode) en modereert het liefst inspirerende gesprekken.

Pop up bibliotheek door RoSa vzw
Boekenstand door De Groene Waterman
Expositie van Charlotte Van Buylaere (SMAK)

Suprise performance.

 

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring