Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Overzicht Email help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Eva Bijt Door: werk

Dinsdag 8 december, 20 uur 

 

12019847_10153499847381999_4673588697079521088_nOp 8 december verwelkomt Eva Bijt Door u op de tweede debatavond in De Groene Waterman, deze keer om te discussiëren over het thema werk. Betaalde en onbetaalde arbeid spelen een centrale rol in ons leven. Het is een bron van vreugde maar vandaag botsen steeds mensen tegen grenzen aan. Laten we daarom samen constructieve toekomstscenario's uitwerken voor man en vrouw.
Eva Bijt Door brengt u vier vrouwelijke experts die getuigen over werk vinden, werk en leven combineren en anders werken. Over carrièreplanning, vrijwilligerswerk en herverdeling.
 
* Tine Hens, auteur van 'Het Klein Verzet en journalist', geeft haar kijk op een andere invulling van werk, zonder mee te hollen in de ratrace. Haar reis doorheen Europa bracht haar langs verschillende gemeenschappen en mensen die tonen dat werken ook voldoening kan geven en constructief kan zijn voor mensen en wereld.

*Tine Daeseleire, experte arbeidspsychologie (The Human link), geeft aan waar het schoentje wringt en hoe mannen en vrouwen omgaan met stress, burn-out maar ook met inspiratie. Vanuit haar praktijkervaring spreekt ze over wat werken voor een mens betekent en hoe dit (terug) een positief verhaal kan worden.

*Ilse de Vooght van Femma schreef het visierapport over arbeid en zorg 2.0 en neemt met haar organisatie zelf deel aan een experiment van de dertig-uren week dat, ondanks de weerstand die het oproept bij sommigen, effectief een uitweg biedt voor een gezond en menswaardig leven: er is tijd en ruimte voor zorgtaken en het biedt jongeren en vrouwen voldoende kansen.

*Marijke Pinoy getuigt over de drie soorten werk in haar leven: acteren, moeder zijn en haar activisme. En hoe deze drie elkaar versterken. Haar inzet voor sociale, politieke en maatschappelijke thema's - haar activisme - is als een 'derde job'. Vaak neemt die het grootste deel van haar tijd in, het geeft haar ook veel inspiratie en energie terug.
 
Eva Bijt Door daagt je uit om mee te komen bijten, praten en drinken op 8 december om 20u!

 


Locatie : De Groene Waterman

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring