Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Agenda Email help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Auteursbezoek Francesco Pecoraro / Incontro con l'autore Francesco Pecoraro

Giovedì 12 ottobre, ore 18:30
Donderdag 12 oktober, 18.30 u.

 Incontro con lo scrittore Francesco Pecoraro. Con il suo romanzo La vita in tempo di pace si aggiudicava il Premio Viareggio ed entrava nella cinquina finalista del Premio Strega 2014.
Auteur Francesco Pecoraro op bezoek. Zijn roman Het leven in tijden van vrede won de Premio Viareggio, stond in 2014 op de shortlist van de prestigieuze Premio Strega en verschijnt nu ook in Nederlandse vertaling.

In italiano, con traduzione in neerlandese. 
In het Italiaans, met Nederlandse vertaling.


La vita in tempo di pace

Ivo Brandani, nato alla fine degli anni Quaranta, ha vissuto dunque in tempo di pace e oggi è arrivato ai sessantacinque. È l'emblema del "progresso" italiano, di origini piccolo-borghesi, avvicinatosi ai movimenti negli anni Sessanta e Settanta e poi attratto morbosamente nell'orbita della borghesia, dalla sua ideologia, dai suoi modi, dal suo sogno di successo, al quale finisce per aderire, facendo carriera in una grossa società a partecipazione pubblica e poi finendo, prima della pensione, come dirigente urbanistico del Comune in una Roma dei nostri anni. Brandani è un personaggio complesso e controverso, profondamente italiano; amante dei piaceri della vita (della barca, per esempio), diviso fra individualismo e aspirazione ideologica, sentimentalmente pigro, cinico eppure ingenuo, intellettuale e istintivo.

Het leven in tijden van vrede

Op een dag in mei 2015 reist de 69-jarige Ivo Brandani ziek van Caïro terug naar Rome. In Egypte heeft hij in het diepste geheim gewerkt aan een opdracht van een multinational: het koraalrif in de Rode Zee, dat door vervuiling en uitputting aan het afsterven is, vervangen door een rif van synthetisch materiaal. Op zijn terugreis trekt zijn leven aan zijn koortsige geestesoog voorbij: de decadentie van de jaren 2000, de hypocrisie van de jaren negentig, en verder terug in de tijd de studentenprotesten in de jaren zestig, de ontdekking van liefde en seks, de harde jaren van zijn kindertijd onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog. Wanneer hij de balans opmaakt, moet hij gedesillusioneerd constateren dat in die bijna zeventig jaar van vrede Europa volop kansen heeft gehad om de wereld een betere plaats te maken, maar dat er niets van terecht is gekomen. En de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij hem, en mensen als hij. Zij waren onverschilligen, conformisten, zij kozen de makkelijkste weg. Messcherp en genadeloos vertelt deze roman het verhaal van een land, van het westerse continent, van ons. Het is het verhaal van de middenklasse met haar zwaktes en ambities, haar enthousiasme en verveling, haar goede bedoelingen en gemakzucht, het verhaal van wat we ooit wilden en wat we uiteindelijk zijn geworden.


i.s.m. Società Dante Aleghieri Comitato Di Anversa

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring