Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Agenda Email help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Leesgroep "I Know Why the Caged Bird Sings" van Maya Angelou

zaterdag 18 januari 2020 om 10.30 u.

I Know Why the Caged Bird Sings

Maya Angelou beschrijft in deze autobiografie de strijd en het doorzettingsvermogen van een zwarte vrouw in een vijandige, blanke wereld. Huiveringwekkend zijn de minachting en onderdrukking; hartverwarmend Angelou's successen als zangeres, danseres en schrijfster; ontroerend het contact met haar Afrikaanse wortels.

Deze strategie erkent de cruciale rol van het democratisch discours in de politieke beeldvorming van onze samenlevingen. En door de opbouw van een collectieve wil, die gemeenschappelijke affecten mobiliseert ter verdediging van gelijkheid en sociale rechtvaardigheid, zal het mogelijk zijn om het xenofobe beleid dat door het rechtse populisme wordt bevorderd, te bestrijden.
Door de politieke grenzen te hertekenen, wijst dit "populistische moment" op een "terugkeer van het politieke" na jaren van postpolitiek. Een terugkeer die de weg kan effenen voor autoritaire oplossingen - door regimes die de liberaal-democratische instellingen verzwakken - maar die ook kan leiden tot een verdieping en verbreding van de democratische waarden.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator

---

Femina Libera is de leesgroep feminisme van De Groene Waterman. Alle werken zijn o.a. te verkrijgen in de boekhandel.

De sessie vindt plaats in de kelder van boekhandel De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen. Na een korte inleiding volgt een gezamenlijke discussie over het boek.

Iedereen is welkom om deel te nemen, voorkennis is niet vereist! De leesgroep is gratis, maar tijdig aanmelden is aangewezen gezien het beperkte aantal plaatsen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

femina_librera

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring