Payday Loans

Zoek een boekMijn winkelwagen


De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

 
Leesgroepen
Leesgroepen Email help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Leesgroep "Een tevreden lach" van Andreas Burnier

zaterdag 16 mei 2020 om 10.30 u.

Een tevreden lach

Een tevreden lach gaat over een meisje dat haar weg in de maatschappij zoekt en met merkwaardige facetten ervan in aanraking komt. Haar onzekerheden gelden ook haar sekse en haar persoonlijkheid. 

Essentieel van het boek is de lichtheid, waarmee de ingrijpende ervaringen van de hoofdpersoon zijn beschreven. Burleske trekken zijn er niet vreemd aan. Maar over het schokkende, het lichte, het burleske zweeft een zweem van poezie, die ook alweer heel eigen is.

Een tevreden lach, de roman waarmee schrijver en criminoloog Andreas Burnier in 1965 debuteerde, werd direct bij verschijnen als een sensatie ervaren en bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. De roman heeft niets aan kracht ingeboet.

Xandra Schutte omschreef de roman als ‘een achtbaan waarin verhaal, essayistische terzijdes, overmoedige wisecracks en poëzie in hoog tempo voorbij schieten. Wanhoop en roekeloosheid, melancholie en provocatie, ernst en ironie wisselen elkaar voortdurend af, en dat in een volstrekt eigenzinnige stijl’. Volgens Rosanne Hertzberger is Burnier ‘een geestverwant, een rolmodel, grootmoeder der dwarsdenkers’ en moet ze herontdekt worden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

---

Femina Libera is de leesgroep feminisme van De Groene Waterman. Alle werken zijn o.a. te verkrijgen in de boekhandel.

De sessie vindt plaats in de kelder van boekhandel De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen. Na een korte inleiding volgt een gezamenlijke discussie over het boek.

Iedereen is welkom om deel te nemen, voorkennis is niet vereist! De leesgroep is gratis, maar tijdig aanmelden is aangewezen gezien het beperkte aantal plaatsen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

femina_librera

Terug

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011

Openingsuren
van maandag t.e.m. zaterdag
van 9u30 tot 18u.
De Groene Waterman
Wolstraat 7 - Antwerpen
Tel. 03/232.93.94
 

algemene verkoopsvoorwaarden

privacy-verklaring